Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Ľahká broskyňová torta

Ľahká broskyňová torta

Ľahká broskyňová torta je ľahká na prípravu aj na Vaše trávenie. 🙂 Jednoduchý korpus je iba z 3 ingrediencií a bez múky. Vhodný pre bezlepkáčov. Na prípravu môžu byť použité čerstvé broskyne alebo kompótované. Jemná šľahačková vrstva s chrumkavými kúskami čokolády príjemne dopĺňa výrazne sladkú broskyňovú plnku. Jednoduchá broskyňová torta na milé posedenie. 🙂

ČAS PRÍPRAVY: 60 MINÚT PRÍPRAVA + TUHNUTIE V CHLADE
OKRÚHLA FORMA Ø 24 CM

INGREDIENCIE:

Cesto:
4 vajcia
4 PL kryštálového cukru (brezový/ trstinový/ aký máte radi…)
4 PL holandského kakaa
Štipka soli

Broskyňová plnka:
840 ml plechovka kompótovaných broskýň (cca 480 g zaváraných broskýň + cca 100 ml šťavy)/ čerstvé broskyne v rovnakom množstve
1 Zlatý klas
Šľahačka:
300 ml ryžová smotana na šľahanie (Soyatoo)
30 g kúskov čokolády (používam hotové z Lidlu)

Na ozdobu:
Ryžová smotana v spreji/ ďalšia ryžová smotana na šľahanie Soyatoo
Čerstvé broskyne
Mäta

Ľahká broskyňová torta
Ľahká broskyňová torta

AKO SA PRIPRAVUJE ĽAHKÁ BROSKYŇOVÁ TORTA:

Rúru rozohrejeme na 180°C a formu na tortu vystelieme papierom na pečenie. Vajcia rozdelíme. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Bielka vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme preosiate kakao a zamiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov a vylejeme do pripravenej formy. Pečieme cca 15 minút. Skúsime špáradlom, či sa nelepí. Keď je korpus vychladení, formu uvoľníme a dookola po okraji nasunieme papier na pečenie (viď foto), aby nám broskyňová plnka nestiekla po bokoch. Formu opäť stiahneme.

Ľahká broskyňová torta - postup
Ľahká broskyňová torta – postup

Plnka

4 polky broskýň z konzervy (2 čerstvé broskyne) vyberieme a nakrájame ich na malé kocky. Zvyšok broskýň preložíme do food processora, prilejeme cca 100 ml šťavy z konzervy a rozmixujeme na pyré. Ak je to potrebné, dolejeme ešte šťavu tak, aby nám vzniklo 350 ml pyré. Pyré preložíme do hrnca a spolu so Zlatým klasom uvaríme broskyňový puding.  Ešte teplý ihneď po lyžiciach vylejeme na kakaový korpus a poukladáme na vrch pripravené kúsky broskýň. Necháme vychladiť.

Šľahačku vyšľaháme a zamiešame do nej kúsky čokolády, aby príjemne chrumkali. Natrieme na vrch a necháme chvíľu v chlade stuhnúť.

Pred podávaním môžeme ozdobiť ďalšou šľahačkou alebo len čerstvými broskyňami a mätou.
Krájame stuhnuté. Ja som sa ponáhľala, čo je na fotkách trochu vidieť…
Ak sa Vám recept páči, mohol by sa Vám páčiť aj recept na Makovo – broskyňovú tortu Japonka.
Ľahká broskyňová torta
Ľahká broskyňová torta

Related Posts

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Predstavujem vám môj nový recept na Luxusný čokoládovo – banánový obláčik pripravený v atypickej forme… 🙂 Korpus je z vlašských orechov bez zrnka múky. Plnka je čokoládová. Je ľahká na prípravu, plná zdravých tukov vďaka avokádu a sladená medom. Čerešničkou na torte sú banány. Kto […]

Cícerové brownies s čokoládou

Cícerové brownies s čokoládou

Novááá dobaaa! Vôbec nepotrebujeme múku! 🙂 žasnem vždy nad tým, aký úžasný je cícer a ako som mohla žiť tak dlho bez neho. Toto je recept na chutné cícerové brownies, v ktorých by ste určite cícer nespoznali. Cícer je bielkovinová bomba. 😉 Obsahuje veľa vlákniny, […]



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *