Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Malinová roláda s lieskovými orieškami

Malinová roláda s lieskovými orieškami

Plán bol upiecť lesný mach s malinami. Poznáte to? Špenátová piškóta prerezaná a na vrchu rozdrvená ako mach. Neviem, kde som spravila chybu, išla do koša…nevadí, lebo táto malinová roláda je vážne super! Googlila som, čo k malinám a vyskočili na mňa lieskové orechy… Lieskové orechy a maliny?? Tenkrát poprvé a voilá, všetci sa oblizovali. Piškóta bez múky iba z vajec a chutných lieskových orechov. Plnka uvarená z rozmixovaných malín a vyšľahaná s trochou masla. Ľahká, kyslastá, osviežujúca. Výborná! Na vrch chrumkavé oriešky a môžeme podávať… Ružová malinová roláda pôsobí na tácke veľmi efektne. Na moju meninovú oslavu ako stvorená. Vrelo odporúčam! 😉

ČAS PRÍPRAVY: 60 MINÚT
VEĽKÝ PLECH 30 X 40 CM

INGREDIENCIE:

Korpus:
6 vajec
80 g akéhokoľvek cukru, aký používate (= 1/2 hrnčeka)
200 g pomletých lieskových orechov (= 1 a 1/2 hrnčeka)
Štipka soli
1 kopcovitá ČL prášku do pečiva s vínnym kameňom

Malinová plnka:
200 g mrazených malín
cca 1 dcl vody
1 Zlatý klas/ vanilkový puding
3 – 5 PL kryštálového cukru (podľa kyslosti malín a vašej chuti)
150 g rastlinného masla
40 g práškového cukru

+ 50 g opečených posekaných lieskových orechov 

AKO SA PRIPRAVUJE MALINOVÁ ROLÁDA S LIESKOVÝMI ORIEŠKAMI:Maliny rozmrazíme, rozmixujeme aj so šťavou, ktorú pustili a dolejeme vodu do 3 dcl. Komu vadia malé zrniečka, môže malinovú zmes prepasírovať cez sitko. Potom dáme malinovú omáčku variť spolu s cukrom. Zlatý klas rozmiešame v troche vody a pridáme tesne pred zovretím k horúcej malinovej omáčke. Miešame do zhustnutia a uvaríme malinový puding. Necháme vychladiť.

Rúru rozohrejem na 180°C a veľký plech si vystelieme papierom na pečenie. Orechy pomelieme (aj so šupkami). Bielka si oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme ručne vidličkou. Pomleté orechy zmiešame s práškom do pečiva. K vyšľahaným bielkam pridáme žĺtka a nakoniec orechy. Už nešľaháme, iba premiešame poriadne (ale jemne!) stierkou alebo lyžicou. Rovnomerne rozotrieme na plech a uhladíme. Pečiem v rúre cca 25 – 30 minút. Teplú piškótu zrolujeme s papierom hneď vo vybratí z rúry a necháme vychladiť.

Zmäknuté rastlinné maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a po lyžiciach pridávame malinový puding.

Malinová roláda s lieskovými orieškami - postup
Malinová roláda s lieskovými orieškami – postup

Roládu rozvinieme, stiahneme papier a natrieme malinovou plnkou. Asi 1/5 si necháme na vrch. Natretú piškótu zrolujeme do rolády a celú potrieme zvyšným krémom. Lieskové orechy vložíme na plechu s papierom na pečenie na cca 10 – 15 minút na 100°C . Vyberieme, zbavíme šupky a nasekáme na nepravidelné kúsky. Roládu posypeme lieskovými orechmi a necháme v chladničke stuhnúť.

Ak sa Vám recept páči, pozrite aj ďalšie recepty bez lepku na mojej stránke.

Malinová roláda s lieskovými orieškami
Malinová roláda s lieskovými orieškami

Related Posts

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Predstavujem vám môj nový recept na Luxusný čokoládovo – banánový obláčik pripravený v atypickej forme… 🙂 Korpus je z vlašských orechov bez zrnka múky. Plnka je čokoládová. Je ľahká na prípravu, plná zdravých tukov vďaka avokádu a sladená medom. Čerešničkou na torte sú banány. Kto […]

Cícerové brownies s čokoládou

Cícerové brownies s čokoládou

Novááá dobaaa! Vôbec nepotrebujeme múku! 🙂 žasnem vždy nad tým, aký úžasný je cícer a ako som mohla žiť tak dlho bez neho. Toto je recept na chutné cícerové brownies, v ktorých by ste určite cícer nespoznali. Cícer je bielkovinová bomba. 😉 Obsahuje veľa vlákniny, […]



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *