Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Kokosovo-čokoládové mini rolády

Kokosovo-čokoládové mini rolády

Kokosovo-čokoládové mini rolády sú bez lepku z kokosovej múky, chutia príjemne čokoládovo a voňajú kokosovo. 🙂 Inšpirovalo ma video s postupom na internete, preto som vymyslela tento jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začiatočník. Mini rolády sa zdobia na začiatku prípravy a vyzerajú pekne bez akejkoľvek finálnej úpravy. Ak sa rozhodnete, že netreba ani plnku, úplne súhlasím. Stačí si pripraviť dvojfarebnú piškótu podľa vlastnej fantázie a naplniť ich džemom, prípadne banánom alebo iným ovocím. Budú chutiť a vyzerať úžasne! 😉

Priatelia, pripravujem internetovú knihu, v ktorej bude mix receptov bez mlieka. Niektoré recepty už dobre poznáte a ostávajú na webe, niektoré boli na webe, ale už nie sú, no a niektoré budú úplne NOVÉ. 😉 Snažím sa vytvárať recepty s láskou a s pochopením pre Vaše/ naše obľúbené ingrediencie a peňaženky. Verím, že sa Vám moja kniha bude páčiť, a že ju oceníte. Už som v poslednej tretine, takže sa môžete tešiť už čoskoro!

ČAS PRÍPRAVY: 60 MINÚT
VEĽKÝ PLECH 32 x 42 CM

INGREDIENCIE:

Piškóta:
6 vajec
4 PL kryštálového cukru (ja som použila brezový cukor)
6 PL kokosovej múky
1 prášok do pečiva
Štipka soli
2 ČL holandského kakaa

Čokoládovo-kokosová pudingová plnka:
1 čokoládový puding
350 ml rastlinného mlieka
4 PL cukru (ja som použilatrstinový nerafinovaný cukor)
40 g rastlinného masla
40 g strúhaného kokosu
Prevarená voda

POSTUP NA KOKOSOVO-ČOKOLÁDOVÉ MINI ROLÁDY:

1. Puding uvaríme s 3 lyžicami cukru v rastlinnom mlieku podľa návodu. Prikryjeme desiatovou fóliou a necháme vychladiť.

2. Rúru si rozohrejeme na 180°C a plech vystelieme papierom. Papier si vystrihneme presne na rozmer rolády (cca 30 x 40 cm). Papier ohneme v polovici a potom každú polovicu prehneme na pätiny, aby sme si naznačili malé roládky. Prednačíme si tak 10 mini rolád s rozmerom cca 6 x 20 cm (ako na foto 😉 )

3. Bielka so štipkou soli vyšľaháme na hustý sneh, žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme kokosovú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka zamiešame sneh. Do misky odoberiem cca tretinu surového cesta a zamiešame preosiate kakao. Kakaové cesto preložíme do zdobiaceho vrecka a nastriekame na papier, čo sa nám páči. Bodky, čiarky, kvietky, srdiečka, vzory. Vďaka ohnutému papieru budeme vidieť, ako asi vzor bude na roládach vyzerať. Kreslíme rýchlo. Plech vložíme do rúry na 3 minúty. Po 3 minútach vyberieme a 3 minúty vychladíme. Potom vylejeme svetlé zvyšné cesto na plech, uhladíme a pečieme cca 15 – 17 minút. Po vybratí z rúry cesto spolu s papierom ihneď zrolujeme (pod dĺžke, v smere ako budú zrolované mini rolády) a necháme vychladnúť.

4. Do vychladnutého (nie studeného) pudingu zašľaháme rastlinné maslo.

5. Strúhaný kokos zmiešame s 1 lyžicou cukru a zabaríme vriacou vodou (zalejeme trochou vriacej vody, aby vznikla hustá hmota). Premiešame a necháme vychladiť. Precedíme cez sitko, aby sme sa zbavili prebytočnej vody.

Ako dokončiť mini rolády? 🙂

Mini rolády - postup prípravy
Mini rolády – postup prípravy

6. Vychladenú piškótu rozvinieme, opatrne stiahneme papier na pečenie a porežeme na 10 obdĺžnikov. Na každý obdĺžnik natrieme čokoládovú plnku a na to kokosovú. Rolády zrolujeme v smere, ako bola zrolovaná piškóta po vybratí z rúry (piškóta sa tak nebude lámať). Necháme stuhnúť v chladničke.

7. Tesne pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

Kokosovo-čokoládové mini rolády
Kokosovo-čokoládové mini rolády

Ak sa vám recept páči, pozrite tiež aj iné recepty bez lepku a mlieka z kokosovej múky.

 


Related Posts

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Predstavujem vám môj nový recept na Luxusný čokoládovo – banánový obláčik pripravený v atypickej forme… 🙂 Korpus je z vlašských orechov bez zrnka múky. Plnka je čokoládová. Je ľahká na prípravu, plná zdravých tukov vďaka avokádu a sladená medom. Čerešničkou na torte sú banány. Kto […]

Cícerové brownies s čokoládou

Cícerové brownies s čokoládou

Novááá dobaaa! Vôbec nepotrebujeme múku! 🙂 žasnem vždy nad tým, aký úžasný je cícer a ako som mohla žiť tak dlho bez neho. Toto je recept na chutné cícerové brownies, v ktorých by ste určite cícer nespoznali. Cícer je bielkovinová bomba. 😉 Obsahuje veľa vlákniny, […]



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *