Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Datľová karamelová omáčka

Datľová karamelová omáčka

Datľová karamelová omáčka pripomína sladký karamel, ale neobsahuje žiaden biely cukor. Výborne sa dopĺňa s jablkom a orechmi.  Datle sú energetická, minerálová a vitamínová bomba s povzbudzujúcimi účinkami. Ak beháte, tento zázrak je pre vás ideálny. Takto pripravenú karamelovú omáčku vieme viac osoliť a získať tak slaný karamel. Skladujeme ju v sklenenom uzatvárateľnom pohári v chladničke. vydrží nám cca 2 týždne.

ČAS PRÍPRAVY: 20 MINÚT + 2 hodiny namáčanie
MNOŽSTVO: cca 1 pohár

INGREDIENCIE:

250 g sušených datlí bez kôstky
5 PL rastlinného mlieka (najlepšie mandľového)
¼ ČL morskej soli (alebo aj viac v prípade slaného karamelu)

AKO SA PRIPRAVUJE DATĽOVÁ KARAMELOVÁ OMÁČKA:

Sušené datle zalejeme vriacou vodou a necháme ich 2 hodiny odpočívať.

Datle necháme odkvapkať a vložíme do food procesora spolu s rastlinným mliekom a morskou soľou. Mixujeme, až kým nevznikne hladká hnedá karamelová omáčka. Môžeme pridať viac soli, aby sme dostali chuť slaného karamelu.Takto pripravenú karamelovú omáčku bez cukru môžeme použiť do všetkých sladkých jedál namiesto klasického karamelu.

Tip na recept s touto omáčkou: Jablkovo-orechový tart


Related Posts

ORECHOVÉ LASKONKY SO SLANOU KARAMELOVOU PLNKOU

ORECHOVÉ LASKONKY SO SLANOU KARAMELOVOU PLNKOU

Tá chuť sa nedá opísať, to treba jednoducho zažiť! Laskonky sa rozplývajú na jazyku. Sú krásne a sú to naše slovenské makrónky. Nezabudli ste pri makrónkovom ošiali na laskonky? Tip: Skúsila som ich aj zmraziť a po rozmrazení sú rovnako výborné 🙂 môžete si ich […]

Nepečený čerešňovo-mandľový tart

Nepečený čerešňovo-mandľový tart

Nie vždy je čas a chuť piecť. Hlavne teraz, keď bolo vonku 30 stupňov, chcelo to niečo jednoduché a rýchle. Máme fantastické čerešne (teda už nemáme), ktoré sa pýtali dostať sa do receptu a byť na chvíľu hviezdami. Voilaaaa, tu je recept na nepečený čerešňovo-mandľový […]



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *