Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Marlenka guľôčky

Marlenka guľôčky

Mňam, Marlenka! 🙂 Určite ju všetci poznáte. 😉 Karamelové salko a lahodné medové pláty. Dnes už existujú rôzne verzie, no kúpiť si takú bez laktózy a mliečnej bielkoviny určite nehrozí. Mám pre Vás bezmliečny recept na Marlenka guľôčky, ktoré budú Vašim novým nebíčkom v papuľke. Zvolila som ich ako jeden zo zákuskov na narodeninovú oslavu a musím uznať, že boli vážnou konkurenciou torte. Na ich prípravu ani netreba veľa času. Môžete si kúpiť už hotové medové pláty v obchode (pozerala som a neobsahujú mlieko ani iné mliečne zložky) a rozmixovať ich. Dostanete ich bežne vedľa pečiva. Alebo si upečte doma 2 medové pláty podľa tohto receptu, pripravte si vlastné bezmliečne karamelové salko a hor sa do prípravy! Z jednej dávky výjde okolo 25 – 40 ks. Máte sa na čo tešiť. 😉

ČAS PRÍPRAVY: 60 MINÚT 
BUDEME POTREBOVAŤ PAPIEROVÉ KOŠÍČKY

INGREDIENCIE (na 35 – 40 Ks):

Medové pláty (množstvo na 2 ks):
250 g bielej hladkej špaldovej múky
100 g práškového cukru
50 g rastlinného masla
1 veľká PL medu
1 ČL sôdy bikarbóny
1 vajce

Domáce rastlinné karamelové salko – recept nájdete TU.

1 PL medu
100 g rastlinného masla izbovej teploty
100 g mletých vlašských orechov

+ posekané vlašské orechy na obaľovanie Marlenka guľôčok (cca 150 g)

AKO SA PRIPRAVUJÚ MARLENKA GUĽÔČKY:

Najprv si upečieme medové pláty. Rúru predherejeme na 170°C a 2 plechy vystelieme papierom na pečenie. Všetky ingrediencie spojíme do cesta a rozdelíme na 2 časti. Cestá rozvaľkáme na veľkosť plechov. Pečieme v rúre cca 7 – 8 minút. Necháme vychladiť a potom rozmixujeme alebo postrúhame.

Domáce rastlinné karamelové salko pripravíme podľa návodu a necháme vychladiť. Vychledené zmiešame s pomletými medovými plátmi, pomletými orechmi, s rastlinným maslom a lyžicou medu. Vložíme do chladničky zmes stihnúť, aby sa nám s ňou ľahšie pracovalo. Cesto je lepivé vďaka medu. Zatiaľ si pripravíme papierové košíčky a posekáme vlašské orechy.

Marlenka guľôčky
Marlenka guľôčky

Keď je zmes správne vychladená a dá sa s ňou ľahkou pracovať, tvarujeme Marlenka guľôčky a obaľujeme ich v posekaných orechoch. Vložíme do košíčkov a necháme v chladničke ešte stuhnúť.

Želám dobrú medovo-karamelovú chuť!

Marlenka guľôčky
Marlenka guľôčky

 


Related Posts

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Predstavujem vám môj nový recept na Luxusný čokoládovo – banánový obláčik pripravený v atypickej forme… 🙂 Korpus je z vlašských orechov bez zrnka múky. Plnka je čokoládová. Je ľahká na prípravu, plná zdravých tukov vďaka avokádu a sladená medom. Čerešničkou na torte sú banány. Kto […]

Orechovo-karamelový nekrémeš

Orechovo-karamelový nekrémeš

Orechovo-karamelový nekrémeš je fantastický zákusok pre náročných. 😉 Spája výrazné orechové korpusy bez múky, slanú pudingovú karamelovú plnku, opražené lieskové oriešky a z krémeša si požičal lahodnú vanilkovú krémešovú plnku. Postup je časovo náročný, ale výsledok stojí za to. Piekla som ho pre mamku na meniny […]



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *