Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Mandľové srdiečka

Mandľové srdiečka

Srdce mi plesá, pretože Mandľové srdiečka sú ďalší skvelý recept na vykrajované koláčiky bez múky a masla. Naozaj, aj bez toho rastlinného. Sú fantastické, s cestom sa dobre pracovalo, koláčiky sa pekne vykrajovali a držia svoj tvar. Chuť božská! Zbožňujem paleo recepty, ktoré naozaj fungujú. 🙂 Mandľové srdiečka ma doslova chytili za srdce. Odporúčam vyskúšať všetkým, ktorí si chcú užiť Vianoce naplno, ale bez kíl navyše…

Mandľové srdiečka nemusia byť v tvare srdca, môžu vyzerať ako hviezdičky, kolieska, stromčeky, srdiečka, čo len chcete…chutiť budú určite famózne! Napriek tomu si ich môžete dopriať bez výčitiek… 😉

ČAS PRÍPRAVY: 40 MINÚT (+ minimálne hodina v chladničke/ mrazničke)
VEĽKÝ PLECH, VYKRAJOVAČKY V TVARE SRDCA 5,5 cm (alebo iné), VALČEK

INGREDIENCIE (na cca 20 už zlepených veľkých mandľových srdiečok):

200 g mletých mandlí (kúpite teraz za dobrú cenu v Lidli)
2 PL kokosovej múky (ako vždy, budem odporúčať každému kúpiť si túto múku, je výborná akejkoľvek značky)
1/2 ČL sódy bikarbóny
1 ČL prášku do pečiva s vínnym kameňom
2 štipky soli
mandľový extrakt/ aróma podľa chuti
1 celé vajce
4 PL cukru podľa vašej chuti/ sladidlo/ môže byť aj med (ja som použila kombináciu kokosového cukru a stévie)
2 PL kokosového oleja bez vône izbovej teploty

+ džem podľa vlastného výberu (ja som použila marhuľový džem od maminky z bio marhúľ)

Zdobenie

cca 40 g čokolády na varenie + 1 PL rastlinného oleja

vianočné cukríky na zdobenie/ posekané mandle/ čokoľvek, čo sa vám páči

AKO SA PRIPRAVUJÚ MANDĽOVÉ SRDIEČKA:

Vo väčšej miske si zmiešame mleté mandle, kokosovú múku, sódu, prášok do pečiva s vínnym kameňom, soľ a pridáme mandľovú arómu/ extrakt. Ja používam také malé ampulky z Lidlu. Kvapkám symbolicky 5 kvapiek. Potom pridáme cukor/ sladidlo, kokosový olej izbovej teploty. Do stredu urobíme jamku a rozbijeme do nej jedno vajíčko. Miešame rukou  a vytvoríme cesto. Cesto zabalíme do desiatovej fólie a necháme odležať v chladničke aspoň hodinu. Tento krok je veľmi dôležitý, aby sa nám dobre s cestom pracovalo.

Stuhnuté cesto vyberieme a medzi dvomi papiermi na pečenie ho rozvaľkáme na 0,5 cm hrúbku. Cesto sa dá dokonca roztláčať, netreba ani vaľkať. Valčekom tlačíme zo stredu do strán a máme pripravené cesto na vykrajovanie. Plech si vystelieme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 180°C. Vykrajujeme srdiečka/ iné tvary. Ak ostane vykrojené cesto na papieri, pomôžeme si širokým nožíkom alebo inými pomôckami na pečenie. Koláčiky vložíme do rúry na 8 minút. Rovnaký postup opakujeme aj s druhým plechom. Cesto sa dá opäť spojiť a rovnakým spôsobom roztiahnuť na požadovanú hrúbku.

Postup prípravy
Postup prípravy

Mandľové srdiečka sú výborné aj sami o sebe ako sušienky ku káve alebo čaju. Ale kedže nám idú Vianoce, spojíme ich džemom a ozdobíme, nech sú na oko krásne. Čokoládu roztopíme spolu s olejom vo vodnom kúpeli. Zlepené srdiečka namáčame do čokolády a zdobíme pripravenými ozdobami, či už orechmi, čokoládovými ozdôbkami alebo cukríkmi. Srdiečka pekne zmäknú. Odporúčam ich robiť týždeň pred Vianocami.

Mandľové srdiečka
Mandľové srdiečka
Ak sa vám tento recept páči, mohli by vás zaujímať aj tieto recepty:

Related Posts

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Predstavujem vám môj nový recept na Luxusný čokoládovo – banánový obláčik pripravený v atypickej forme… 🙂 Korpus je z vlašských orechov bez zrnka múky. Plnka je čokoládová. Je ľahká na prípravu, plná zdravých tukov vďaka avokádu a sladená medom. Čerešničkou na torte sú banány. Kto […]

Citrónové mini tartaletky

Citrónové mini tartaletky

Už ste niekedy skúsili urobiť citrónový krém z vajec a citrónov? Ja som doteraz netušila, že je tak úžasný! Môj prvý krém z citrónov na Citrónové mini tartaletky dopadol na jednotku. Nie je na tom nič zložité, ako som si doteraz mylne myslela. V tomto […]



3 thoughts on “Mandľové srdiečka”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *