Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Mini tortičky Raffaello

Mini tortičky Raffaello

Ten čas tak rýchlo letí…nedávno sme si doniesli synčeka domov z pôrodnice. Dnes už má 2 roky, 18 zubov, svoju hlavu a názor, asi milión hračiek a krásny úsmev na perách. Jeho druhé narodeniny sme patrične oslávili. Je veľký fanúšik rozprávky Prasiatko Peppa, preto mini tortičky Raffaelo dostali čiapočku s týmto motívom. Čo viac dodať. Šťastné dieťa, šťastná matka! 🙂

Mini tortičky sú teraz veľmi moderné a populárne. Veľmi dobre vyzerajú a jednoducho sa konzumujú. Tieto sú bez lepku a mlieka. Mini tortičky Raffaello v sebe spájajú chuť kokosou a mandlí. Keďže sa Raffaello zvykne robiť zo salka, na bezmliečnu verziu som použila kokosové mlieko, kokosový olej a kešu orechy. FYI: Kešu orechy pôsobia priaznivo na náš organizmus, napriek vysokému obsahu tuku. Pomáhajú pri chudnutí, obsahujú vitamín K dôležitý pre kosti, podporujú zdravú pokožku, znižujú tlak, znižujú riziko chorôb atď…. Tento krém je vhodný aj na cupcakes. Po stuhnutí výborne drží tvar.

Obrázky na mini tortičky Raffaello som objednala z eBay z UK. Sú tiež bez mlieka a mliečnych výrobkov. Vystrihnuté som ich lepila vodou na vykrojený fondán. Syn sa z nich veľmi tešil. Sú jednoduchým a pekným zakončením mini tortičiek.

ČAS PRÍPRAVY: je to babračka, čas závisí od šikovnosti 🙂 
VEĽKÝ PLECH 30 x 40 CM

POČET: 20 KS

INGREDIENCIE:

Korpus:
6 vajec
3 kokosové pudingové prášky (je dôležité, aby boli kokosové, ja som mala klasické Dr. Oetker)
6 PL trstinového cukru
3 PL rastlinného oleja
Štipka soli

Kokosový krém:

2 kokosové mlieka v plechovke (je potrebné ich vopred vložiť do chladničky na 24 hodín)
300 g kešu orechov (je potrebné ich namočiť aspoň na 4 hodiny do vody)
3 PL čerstvej citrónovej šťavy
3 PL kokosového oleja (nie roztopeného)
Pár kvapiek vanilkovej arómy, ja som dala aj mandľovú arómu
7 PL medu alebo javorového sirupu
Štipka soli

+ 50 g blanšírovaných mandlí posekaných na drobné kúsky

+ strúhaný kokos na obaľovanie (asi 100 g)

+ fondán a ryžový papier na vrch alebo čokoľvek iné…

AKO SA PRIPRAVUJÚ MINI TORTIČKY RAFFAELLO:

Predhrejeme si rúru na 180°C a veľký plech si vystelieme papierom na pečenie. Bielka si oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, potom prisypeme pudingové prášky a olej. Prešľaháme spolu. Nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech a uhladíme. Pečiem v rúre cca 15 – 20 minút.
Mini tortičky Raffaello
Mini tortičky Raffaello
Na prípravu krému budeme potrebovať food processor, v ktorom rozmixujeme kešu orechy. Kešu orechy musia byť nasiaknuté vodou a odkvapkané. Pred prípravou krému ich dáme aspoň na 4 hodiny do vody (ideálne maximálne 8 hodín). Keď sú kešu orechy rozmixované na hladký krém, pridáme ostatné ingrediencie. Z kokosového mlieka odoberieme iba tuhú časť, ktorá sa oddelila od vody po 24 hodinách v chladničke. Mixujeme spolu asi 5 minút na hladký krém. Hotovo. Môžeme dať na chvíľu schladiť do chladničky, aby sa nám lepšie s ním robilo. Takýto krém nám vydrží v chladničke v uzatvorenej nádobe až týždeň.
Keď je korpus vychladený, začneme vykrajovať kolieska. Použijeme bežné vykrajovačky s priemerom 4 cm. Potrebujeme vykrojiť minimálne 60 ks, preto vykrajujeme tesne vedľa seba.
Môžeme začať plniť mini tortičky. Na spodný vykrojený mini korpus natrieme kokosový krém. Posypeme nasekanými mandľami. Prikryjeme druhým vykrojeným mini korpusom a postup opakujeme. Tretí korpus položíme na vrch. Mini tortičku chytíme medzi 2 prsty, natrieme nožíkom dookola krém a obalíme v strúhanom kokose. Potom až potrieme aj vrch kokosovým krémom a ozdobíme. Môžeme si vykrojiť fondán s rovnakým priemerom a naňho nalepiť pomocou vody ryžový papier. Takto si pripravíme všetkých 20 mini tortičiek.
Postup plnenia mini tortičiek
Postup plnenia mini tortičiek
Ak máte chuť vytvoriť aj iné mini tortičky bez lepku a mlieka, môžete sa inšpirovať mojim podobným receptom – Jahodovo-čokoládové mini tortičky.
Mini tortičky Raffaello
Mini tortičky Raffaello

Related Posts

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Predstavujem vám môj nový recept na Luxusný čokoládovo – banánový obláčik pripravený v atypickej forme… 🙂 Korpus je z vlašských orechov bez zrnka múky. Plnka je čokoládová. Je ľahká na prípravu, plná zdravých tukov vďaka avokádu a sladená medom. Čerešničkou na torte sú banány. Kto […]

Citrónové mini tartaletky

Citrónové mini tartaletky

Už ste niekedy skúsili urobiť citrónový krém z vajec a citrónov? Ja som doteraz netušila, že je tak úžasný! Môj prvý krém z citrónov na Citrónové mini tartaletky dopadol na jednotku. Nie je na tom nič zložité, ako som si doteraz mylne myslela. V tomto […]



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *