Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov
20. októbra 2017
Jahodovo-čokoládové mini tortičky
S týmto receptom som sa zúčastnila súťaže. Hoci som nevyhrala, pochutili sme si doma. Jahodovo-čokoládové mini tortičky sú vhodné na oslavy, pretože vyzerajú luxusne. Mini tortičky lahodia oku, no chutia ešte lepšie. Zvolila som kombináciu čokolády a jahôd, pretože to musí chutiť každému. Neverím, že niekto pohrdne jahodami. Korpus je upečený z bio jahodových pudingových práškov, teda neobsahuje lepok. Krém je obľúbený avokádový, ktorý som použila už v 3 receptoch, no nemôžem si pomôcť. Je zdravý a chutný, proste the best! Na prvý pohľad môže tento recept vyzerať komplikovane, ale na ten druhý je jasné, že je to celkom zábava. Teda aspoň ja rada vykrajujem. Zapojte aj deti a máte o program postarané! 😉
Tak už viete, čo pripravíte na najbližšiu oslavu? Hosťom vyrazíte týmito kráskami dych! 😉
AKO SA PRIPRAVUJÚ JAHODOVO-ČOKOLÁDOVÉ MINI TORTIČKY:
Predhrejeme si rúru na 180°C a veľký plech si vystelieme papierom na pečenie. Bielka si oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, potom prisypeme pudingové prášky, jahodový sirup a olej. Prešľaháme spolu. Nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech a uhladíme. Pečiem v rúre cca 15 – 20 minút.
Na prípravu krému budeme potrebovať food processor, v ktorom rozmixujeme očistené avokáda na hladkú zmes. Potom pridáme javorový sirup/ med, kakao, kokosový olej, vanilkovú arómu, mletú škoricu a spolu premixujeme. Krém je hotový. Môžeme ho rovno preložiť do zdobiaceho vrecka s ľubovolnou zdobiacou špičkou a odložiť do chladničky.
Keď je korpus vychladený, začneme vykrajovať kolieska. Použijeme bežné vykrajovačky s priemerom 4 cm. Potrebujeme vykrojiť minimálne 60 ks, preto vykrajujeme tesne vedľa seba. Každý kruh potrieme džemom.
Postup – vykrajovanie a plnenie mini tortičiek
Jahody umyjeme, osušíme a pár z nich nakrájame na hrubšie plátky. Môžeme začať plniť mini tortičky. Na spodný vykrojený korpus potretý džemom položíme plátok jahody a dookola nastriekame pripravený čokoládový krém. Prikryjeme druhým vykrojeným korpusom a postup opakujeme. Tretí korpus potrieme iba tenkou vrstvou džemu. takto si pripravíme všetkých 20 mini tortičiek.
Na ozdobu použijeme čerstvé jahody a čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s olejom. Lyžičkou polejem vrch každej tortičky, uhladíme a necháme čokoládu stiecť po bokoch. Celé alebo prekrojené jahody namočíme do čokolády a ukladáme na vrch. Môžeme tiež vytvoriť z jahôd ruže, a to pravidelnými zárezmi dookola jahôdky.
Takto pripravené mini tortičky vydržia v chladničke 3 dni.
Predstavujem vám môj nový recept na Luxusný čokoládovo – banánový obláčik pripravený v atypickej forme… 🙂 Korpus je z vlašských orechov bez zrnka múky. Plnka je čokoládová. Je ľahká na prípravu, plná zdravých tukov vďaka avokádu a sladená medom. Čerešničkou na torte sú banány. Kto […]
Novááá dobaaa! Vôbec nepotrebujeme múku! 🙂 žasnem vždy nad tým, aký úžasný je cícer a ako som mohla žiť tak dlho bez neho. Toto je recept na chutné cícerové brownies, v ktorých by ste určite cícer nespoznali. Cícer je bielkovinová bomba. 😉 Obsahuje veľa vlákniny, […]
1 thought on “Jahodovo-čokoládové mini tortičky”