Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Nepečená maková torta

Nepečená maková torta

Ja by som túto tortu v pohode nazvala Maková dobrá nálada. 🙂 Je nám po nej veselo. Nepečená maková torta je skvelá na vyčarovanie dobrej nálady. U vašich mužských polovičiek určite zaboduje! Deťom ju radšej neponúkajte. Obsahuje smelé množstvo rumu a chutí veľmi lahodne. Túto makovú tortu urobíte veľmi rýchlo, ale treba jej dopriať dostatok času v chladničke, aby stuhla. Kto miluje mak a orechy, určite si príde na svoje. Na vrch som dala čokoládovú ganache, ktorá vyzerá úžasne a chuťovo veľmi ladí. Ak použijete bezlepkové piškóty, tak rýchla nepečená bezlepková dobrota je na svete! Chlapi sa budú oblizovať 😉

ČAS PRÍPRAVY: 30 MINÚT
OKRÚHLA FORMA Ø 24 CM

INGREDIENCIE:

Cesto:
1 veľké balenie detských piškót (Bezlepkáči použijú svoje kukuričné bezlepkové 😉 )
1 dcl rumu (a môžete aj trošku viac 😉 )
180 g rastlinného masla
300 g maku
120 mletých vlašských orechov
150 g nerafinovaného trstinového práškového cukru
pár kvapiek rumovej/ punčovej arómy (voliteľné)
1 balenie sušenej pomarančovej/ citrónovej kôry alebo čerstvá strúhaná kôra z bio citróna/ pomaranča
slivkový/ ringlotový džem
Čokoládová ganache:
100 g horkej čokolády na varenie (z Lidla napríklad, tá je naj podľa mňa)
3-4 PL rastlinného masla
3 PL rastlinného mlieka

Na ozdobu:
orechy, oreo, čokoládové hoblinky

Nepečená maková torta
Nepečená maková torta

AKO SA PRIPRAVUJE NEPEČENÁ MAKOVÁ TORTA:

Pripravíme si okrúhlu formu s odnímateľným dnom. Netreba dávať fóliu ani papier. Na dno formy poukladáme prvú vrstvu detských piškót. Pomelieme si vlašské orechy. Mak vysypeme na sitko s malými dierkami a prelejeme ho vriacou vodou. Necháme odkvapkať a vychladiť. Potom pomelieme. Ak máme už pomletý mak, dá sa to s troškou opatrnosti rovnako preliať. Vo veľkej miske si vyšľaháme maslo izbovej teploty spolu s práškovým cukrom do peny. Pridáme pomleté orechy, vychladený mak, rum, rumovú arómu a pomarančovú kôru. Spolu premiešame šľahačom. Pripravený krém nanesieme na prvú vrstvu piškót. Na piškóty natrieme džem a poukladáme po jednom na makový krém. Môžeme natrieť zvyšok krému a uhladiť. Necháme v chladničke, kým makový krém stuhne. Na stuhnutú tortu natrieme džem a nakoniec čokoládovú ganache. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu spolu s maslom. Odstavíme a nakoniec pridáme studené rastlinné mlieko. Premiešame a môžeme zdobiť tortu. Ganache ju hustá a vieme s ňou tvoriť krásne stekance. Vrch môžeme ozdobiť oreom, orechami a kúskami čokolády.

Nepečená maková torta - postup plnenia
Nepečená maková torta – postup plnenia

Podobný recept na nepečenú dobrotu s rumom nájdete nájdete na mojom blogu pod názvom Nepečený rumovo-kávový zákusok. 😉

 


Related Posts

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Predstavujem vám môj nový recept na Luxusný čokoládovo – banánový obláčik pripravený v atypickej forme… 🙂 Korpus je z vlašských orechov bez zrnka múky. Plnka je čokoládová. Je ľahká na prípravu, plná zdravých tukov vďaka avokádu a sladená medom. Čerešničkou na torte sú banány. Kto […]

Cícerové brownies s čokoládou

Cícerové brownies s čokoládou

Novááá dobaaa! Vôbec nepotrebujeme múku! 🙂 žasnem vždy nad tým, aký úžasný je cícer a ako som mohla žiť tak dlho bez neho. Toto je recept na chutné cícerové brownies, v ktorých by ste určite cícer nespoznali. Cícer je bielkovinová bomba. 😉 Obsahuje veľa vlákniny, […]



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *