Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Ananásovo-kokosový tart bez pečenia

Ananásovo-kokosový tart bez pečenia

Ananásovo-kokosový tart je jednoduchý a rýchly na prípravu, ktorá poteší aj začínajúce gazdinky. Ale sľubujem, že partner to ocení. Pokiaľ má rád kokos a ananás. 😉 Chuťovo je tart veľmi svieži, ľahký, pripomína leto a pohodu. Inšpirovala som sa mojím receptom na Nepečený Piňa colada koláčik. Trochu som ho vylepšila a vynechala rum, lebo bol určený pre návštevu aj s malým ochutnávačom. Zase musím napísať, že pokiaľ ste sa ešte neodhodlali kúpiť kokosovú múku, tak ozaj skúste. Je výborná, dá sa použiť aj do nepečených sladkostí, netreba z nej veľa a je bez lepku. Chuť famózna, iba tak jemne kokosová. Pri presile iných ingrediencií ju dokonca ani necítiť… Na mojej stránke je veľa receptov, v ktorých túto múku využijete. 😉 Budem rada, keď vyskúšate tento nepečený ananásovo-kokosový tart a pošlete feedback 😉

Ananásovo-kokosový tart bez pečenia
Ananásovo-kokosový tart bez pečenia

ČAS PRÍPRAVY: 40 MINÚT
OKRÚHLA FORMA Ø 24 CM

INGREDIENCIE:

Budeme potrebovať jednu veľkú 580 ml konzervu ananásu (aj šťavu, aj ananás), ktorú rozdelíme do základu aj do ananásovej plnky. Z jednej veľkej konzervy dostaneme okrem ananásu asi 250 ml šťavy, ktorú rozdelíme na 100 ml a 150 ml 😉

Základ:
70 g kokosovej múky
50 g strúhaného kokosu
0,5 dcl vlažnej vody (alebo kto chce, tak rumu, mňam, mňam…)
4 PL kokosového oleja
100 ml ananásovej šťavy z konzervy (580 ml konzerva)

Kokosová plnka:
400 ml kokosového mlieka (ja používam DM bio z DM)
2 PL cukru (ľubovolný, ideálne ale bielej farby, aby nezafarbil plnku…)
20 g Zlatého klasu (alebo kukuričného škrobu alebo vanilkového pudingu)
4 PL strúhaného kokosu

Ananásová plnka:
150 ml ananásovej šťavy z veľkej konzervy ananásu (580 ml konzerva)
Rozmixovaný ananás z konzervy na pyré
20 g Zlatého klasu (alebo kukuričného škrobu alebo vanilkového pudingu)
150 ml vlažnej vody

Posýpka na vrch :
50 g mandľových lupienkov alebo hranolov
4 PL kokosovej múky
1 – 2 PL kokosového oleja
1 – 2 PL práškového cukru (ja som dala nerafinovaný trstinový práškový cukor)

Ananásovo-kokosový tart bez pečenia
Ananásovo-kokosový tart bez pečenia

POSTUP NA NEPEČENÝ ANANÁSOVO-KOKOSOVÝ TART:

Najprv si pripravíme plnky, nech sa nám trochu vychladia, kým pripravíme základ. Z konzervy ananásu zlejeme šťavu a ananás rozmixujeme na pyré. Ja som použila smoothie maker. Šťavu rozdelíme na 100 ml a 150 ml.

Ananásová plnka: 150 ml ananásovej šťavy a 150 ml vody zmiešame so škrobom a zohrievame, kým nezačne hustnúť. Pridáme ananásové pyré a opäť miešame, kým nevynikne hustý „puding“. Necháme mierne vychladnúť a sem tam premiešame.

Kokosová plnka: 2/3 kokosové mlieka zohrievame v hrnci spolu s cukrom. V 1/3 kokosového mlieka roztopíme kukuričný škrob. Keď začne vrieť, vlejeme kokosové mlieko so škrobom a miešame. Uvaríme kokosový „puding“, do ktorého primiešame strúhaný kokos.  Necháme mierne vychladnúť a sem tam premiešame.

Teraz si môžeme pripraviť základ. Kokosovú múku zmiešame so strúhaným kokosom, vodou, kokosovým olejom a ananásovou šťavou. Ak by bolo ešte potrebné (kokosová múka môže byť vo vašom prípade veľmi smädná), pridáme vodu. Zmes sa musí spojiť. Presunieme na pripravený plech (vymastený trochou kokosového oleja) a rovnomerne roztlačíme prstami. Vložíme na chvíľu do chladničky.

Kokosový základ, kokosová plnka, ananásová plnka
Kokosový základ, kokosová plnka, ananásová plnka

Na základ vylejeme kokosovú plnku. Uhladíme. Na kokosovú plnku vylejeme ananásovú plnku. Uhladíme.

Na suchej panvici opečieme chvíľu mandľové lupienky/ hranolky/ kúsky a pridáme kokosovú múku. Je to kvôli zvýrazneniu chuti. Keď sa kokosová múka mierne sfarbí (asi o minútku), rýchlo odstavíme, presypeme do misky a pridáme práškový cukor a kokosový olej. Miešame, aby sa nám vytvorila posýpka. Rovnomerne nasypeme na vrch tartu a vložíme do chladničky stuhnúť. Doprajeme mu aspoň 2 hodiny… 😉

Dobrú chuť!

Ananásovo-kokosový tart bez pečenia
Ananásovo-kokosový tart bez pečenia

Related Posts

Citrónové mini tartaletky

Citrónové mini tartaletky

Už ste niekedy skúsili urobiť citrónový krém z vajec a citrónov? Ja som doteraz netušila, že je tak úžasný! Môj prvý krém z citrónov na Citrónové mini tartaletky dopadol na jednotku. Nie je na tom nič zložité, ako som si doteraz mylne myslela. V tomto […]

Mandľové srdiečka

Mandľové srdiečka

Srdce mi plesá, pretože Mandľové srdiečka sú ďalší skvelý recept na vykrajované koláčiky bez múky a masla. Naozaj, aj bez toho rastlinného. Sú fantastické, s cestom sa dobre pracovalo, koláčiky sa pekne vykrajovali a držia svoj tvar. Chuť božská! Zbožňujem paleo recepty, ktoré naozaj fungujú. […]



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *