Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Čokoládovo – banánový tart

Čokoládovo – banánový tart

Tak toto je nebíčko v papuľke! Nezávisle od seba mi to povedali 3 osoby, moji ochutnávači. 😉 Určite ste si už všimli, že u nás je kombinácia čoko – banán veľmi obľúbená, ale čokoládovo – banánový tart som ešte nerobila. Je vynikajúci! Z mála vykúzlite veľmi veľa. Veľmi rýchly a ľahký na prípravu s minimom použitých riadov a bez kuchynských pomocníkov. Tart je zdravý, pretože je prirodzene bez lepku, bez mlieka a do celého tartu idú len 2 lyžice javorového sirupu/ medu. Ak ste ešte neskúšali odo mňa žiaden tart, tak tento vám skutočne odporúčam! 😉

ČAS PRÍPRAVY: 40 MINÚT
OKRÚHLA FORMA Ø 26 CM

INGREDIENCIE:

Cesto:
2 vajcia
1/2 hrnčeka (= 125 ml) roztopeného kokosového oleja
3/4 hrnčeka kokosovej múky
2 PL medu/ javorového sirupu
Štipka soli

Plnka:
400 ml kokosového mlieka
300 g kvalitnej čokolády

+ 5 stredne veľkých banánov

+ na ozdobu strúhaný kokos, čokoláda, orechy, banány, čo len chcete 😉

Čokoládovo - banánový tart
Čokoládovo – banánový tart

POSTUP NA ČOKOLÁDOVO – BANÁNOVÝ TART:

Predhrejeme si rúru na 200°C a pripravíme formu na tart (vymastíme kokosovým olejom). V miske si zmiešame (ručne vyšľahané) vajcia, kokosový olej, kokosovú múku, javorový sirup/ med a štipku soli. Lyžicou premiešame a necháme chvíľu kokosovú múku sa napiť. Opäť premiešame a môžeme hneď tvarovať tart vtláčaním cesta do formy. Pomôžeme si prstami. 😉 Vložíme do vyhriatej rúry na cca 10 minút. Okraje pekne zhnednú. Necháme ho v zatvorenej rúre ešte asi 3 – 5 minút dôjsť.  Vyberieme a necháme chladiť. Keď to bude možné, uvoľníme boky, aby sa tart dal potom ľahšie vybrať.

Kým je cesto v rúre, pripravíme si jednoduchú plnku. Čokoládu si nalámeme na malé kocky a vložíme do veľkej misy, ktorá zvládne horúce kokosové mlieko. Kokosové mlieko vylejeme do hrnca a zohrejeme. Varíme ho asi minútu. Potom ho vylejeme na čokoládu a sem tam premiešame. Čokoláda sa rozpustí a vznikne krémová čokoládová plnka. Na tart poukladáme pokrájané banány (ideálne tak, ako vidíte na fotke – prekrojené na tretiny a v strede napoly).

Príprava - vylievanie čokoládovej plnky na banány
Príprava – vylievanie čokoládovej plnky na banány

Keď je už čokoládová plnka pripravená, môžeme ju naliať na banány. Keď sa nám vytvoria bublinky, jednoducho ich dotykom lyžičky praskneme, aby bol povrch po vychladení krásne rovný a hladký.

Necháme vychladiť a potom vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby stuhol.

Na ozdobu môžeme použiť čokoládu, banány, orechy, strúhaný kokos atď. Verím, že vám bude chutiť tak veľmi, ako chutil nám! 😉

Čokoládovo - banánový tart
Čokoládovo – banánový tart

Ak máte chuť a čas, pozrite si aj moje ďalšie recepty na zdravé a chutné tarty:

 

Čokoládovo - banánový tart
Čokoládovo – banánový tart

Related Posts

Cícerové brownies s čokoládou

Cícerové brownies s čokoládou

Novááá dobaaa! Vôbec nepotrebujeme múku! 🙂 žasnem vždy nad tým, aký úžasný je cícer a ako som mohla žiť tak dlho bez neho. Toto je recept na chutné cícerové brownies, v ktorých by ste určite cícer nespoznali. Cícer je bielkovinová bomba. 😉 Obsahuje veľa vlákniny, […]

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Predstavujem vám môj nový recept na Luxusný čokoládovo – banánový obláčik pripravený v atypickej forme… 🙂 Korpus je z vlašských orechov bez zrnka múky. Plnka je čokoládová. Je ľahká na prípravu, plná zdravých tukov vďaka avokádu a sladená medom. Čerešničkou na torte sú banány. Kto […]



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *