Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Nepečený rumovo – kávový zákusok

Nepečený rumovo – kávový zákusok

Konáre sa prehýbajú pod ťarchou hrušiek a jabĺk a ja tu pridám nepečený rumovo – kávový zákusok, ktorý sa dá pripraviť kedykoľvek počas roka? No a čo? 🙂 Malá zmena po ovocnom ošiali. 😉 Potrebovala som urobiť niečo naozaj rýchle pre návštevu, ale rúra už bola obsadená, preto som siahla po detských piškótach. Už dávnejšie som myslela na svokrin fantastický zákusok, kde idú hrozienka, orechy, rum, čokoláda a káva. Pripravila som takú svoju verziu. Ubrala som orechy, pridala som kokos. Vznikol z toho úplne iný zákusok, ale nevadí, lebo je tiež výborný! 😉 Perfektný recept pre začínajúce gazdinky, ktoré nemajú čas piecť…

ČAS PRÍPRAVY: 30 MINÚT
OKRÚHLA FORMA Ø 24 CM

Nepečený rumovo - kávový zákusok
Nepečený rumovo – kávový zákusok

INGREDIENCIE:

Cesto:
1 veľké balenie detských piškót (Ja som použila 1 malé a jedno balenie podlhovastých detských piškót neobalených v cukre. Bezlepkáči môžu použiť svoje kukuričné a bezlepkový dezert je na svete 😉 )
1 dcl rumu
2 dcl vody
3 ČL instantnej kávy
150 g sušených hrozienok
asi 6 PL strúhaného kokosu + na ozdobu
2 bio vanilkové pudingové prášky s bio vanilkou (alebo aj iné, môže byť aj Zlatý klas)
1 l kokosového drinku (kokosové mlieko v krabici, nie v konzerve)/ alebo iné rastlinné mlieko
5 – 6 PL cukru podľa vášho výberu (ja som použila nerafinovaný trstinový cukor)
1 PL holandského kakaa

4 kvapky punčovej esencie/ 1 ČL korenia na punč (ale ani nemusí byť)

POSTUP NA NEPEČENÝ RUMOVO – KÁVOVÝ ZÁKUSOK:

Pripravíme si okrúhlu formu (ideálne s odnímateľným dnom). Na spodok dáme buď papier na pečenie alebo si formu vystelieme potravinárskou fóliou, aby sa dal zákusok ľahšie vybrať. V miske si vo vlažnej vode rozpustíme instantnú kávu, pridáme rum a esenciu. Postupne namáčame piškóty do rumovej kávy a ukladáme ich do formy. Začneme stenami a potom vystelieme spodok. Môžeme urobiť aj druhú vrstvu na spodku, keď máme dosť piškót. Do zvyšnej rumovej kávy vysypeme hrozienka a necháme ich trochu napiť. Zatiaľ si pripravíme puding s cukrom v rastlinnom mlieku podľa návodu. Keď je puding uvarený, vysypeme na piškóty (precedené cez sitko) hrozienka a posypeme strúhaným kokosom.

Postup - hrozienka a kokos na namočených piškótach
Postup – hrozienka a kokos na namočených piškótach
Vytváranie zebra vzoru
Vytváranie zebra vzoru

Na vrch vylejeme tretinu horúceho pudingu. Zo zvyšného pudingu odlejeme polovicu do čistej misky a pridáme lyžicu kakaa. Zamiešame a vznikne nám kakaový puding. Môžeme tak vytvoriť zebra vzor. Teraz do stredu zákusku vylejeme polovicu hnedého kakaového pudingu, potom opäť do stredu polovicu zvyšného vanilkového, potom zas kakaový a nakoniec zvyšný vanilkový. Lyžicou ešte pobeháme po vrchu, aby vznikol vzor. Môžeme vlnovku alebo pavučinu. Ako sa vám páči. Zákusok necháme vychladiť a stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. Vrch môžeme ozdobiť strúhaným kokosom, kakaom a hrozienkami.

Nepečený rumovo - kávový zákusok
Nepečený rumovo – kávový zákusok
Nepečený rumovo - kávový zákusok
Nepečený rumovo – kávový zákusok

Related Posts

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Predstavujem vám môj nový recept na Luxusný čokoládovo – banánový obláčik pripravený v atypickej forme… 🙂 Korpus je z vlašských orechov bez zrnka múky. Plnka je čokoládová. Je ľahká na prípravu, plná zdravých tukov vďaka avokádu a sladená medom. Čerešničkou na torte sú banány. Kto […]

Cícerové brownies s čokoládou

Cícerové brownies s čokoládou

Novááá dobaaa! Vôbec nepotrebujeme múku! 🙂 žasnem vždy nad tým, aký úžasný je cícer a ako som mohla žiť tak dlho bez neho. Toto je recept na chutné cícerové brownies, v ktorých by ste určite cícer nespoznali. Cícer je bielkovinová bomba. 😉 Obsahuje veľa vlákniny, […]



1 thought on “Nepečený rumovo – kávový zákusok”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *