Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Čučoriedkový tart

Čučoriedkový tart

Kúpila som čučoriedky a povedala som si, že upečiem niečo len tak z brucha, veď skúsim! 🙂 A tak som skúsila upiecť čučoriedkový tart. Zbožňujem tarty a tartaletky. Príprava je rýchla a jednoduchá. Páči sa mi, že nemusím vyberať šľahač. Pri tomto recepte som dokonca nepoužila ani vajcia. Proste všetko navážim, ručne zmiešam, prstami utlačím do formy a hotovo! Uvarím plnku a môžem ukladať ovocie. Ak sa vám to páči tiež, skúste si aj vy upiecť tento čučoriedkový tart.

ČAS PRÍPRAVY: 60 MINÚT
OKRÚHLA FORMA Ø 26 CM

INGREDIENCIE:

Cesto:
74 g pomixovaných ovsených vločiek na múku
75 g pomletých vlašských orechov (môžu byť aj iné)
100 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
30 g pomletého sezamu
20 g sezamu
100 g cukru (aký máte radi, ja som použila nerafinovaný trstinový)
125 g rastlinného masla + na vymastenie formy
Štipka soli (na zvýraznenie chuti 😉 )

Plnka:
1 bio vanilkový puding
400 ml kokosového mlieka
50 g čerstvých čučoriedok
2 PL cukru (napríklad brezového cukru)
50 ml vody
+ cca 150 g čerstvých čučoriedok na vrch

+ strúhaný kokos na ozdobu 😉

Čučoriedkový tart
Čučoriedkový tart

POSTUP NA ČUČORIEDKOVÝ TART:

Tentokrát začneme mixovaním ingrediencií, aby sme si ich pripravili do cesta. Najprv si pomixujeme ovsené vločky na múku (ja používam mixér na kávu). Potom si pomixujeme vlašské orechy a sezam. Všetky ingrediencie na cesto spojíme v jednej veľkej miske a rukou poriadne miešame, kým nevznikne 1 cesto. Cesto necháme chvíľu odležať v chladničke prikryté potravinárskou fóliou. Predhrejeme si rúru na 180°C a pripravíme formu na tart – vymastíme rastlinným maslom a vysypeme múkou. Po vybratí z chladničky cesto natlačíme prstami do pripravenej formy a pečieme 30 – 40 minút, sledujeme, či sú už okraje hnedé.

Cesto
Cesto

Plnku si pripravíme veľmi jednoducho. Použila som podobný postup, ako napríklad pri Jahodovom tarte (pozrite recept 😉 ). Čučoriedky (50 g) rozmixujeme na pyré. Pudingový prášok zmiešame s 1/3 kokosového mlieka. Zvyšok kokosového mlieka, vodu, pripravené čučoriedkové pyré a cukor dáme zovrieť v hrnci. Keď začína vrieť, prilejeme 1/3 kokosového mlieka s rozpusteným pudingom a miešame do zhustnutia. Vznikne krásny fialový puding.

Keď je tart upečený a mierne vychladený, môžeme naňho naliať puding a poukladať ešte na teplý čučoriedky. Necháme vychladiť. Môžeme ozdobiť strúhaným kokosom.

PS: Dajte vedieť, či vám chutilo 😉

Čučoriedkový tart
Čučoriedkový tart

Related Posts

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Predstavujem vám môj nový recept na Luxusný čokoládovo – banánový obláčik pripravený v atypickej forme… 🙂 Korpus je z vlašských orechov bez zrnka múky. Plnka je čokoládová. Je ľahká na prípravu, plná zdravých tukov vďaka avokádu a sladená medom. Čerešničkou na torte sú banány. Kto […]

Orechovo-karamelový nekrémeš

Orechovo-karamelový nekrémeš

Orechovo-karamelový nekrémeš je fantastický zákusok pre náročných. 😉 Spája výrazné orechové korpusy bez múky, slanú pudingovú karamelovú plnku, opražené lieskové oriešky a z krémeša si požičal lahodnú vanilkovú krémešovú plnku. Postup je časovo náročný, ale výsledok stojí za to. Piekla som ho pre mamku na meniny […]



2 thoughts on “Čučoriedkový tart”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *