Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Banánovo – nutellový zákusok

Banánovo – nutellový zákusok

Milujete nutellu? Aj ja 🙂 čítali ste už jej zloženie? Aj ja 🙁 Riadny humus, čo?? Tak teda poďme na to inak. Pripravme si nutellu doma a upečme si banánovo – nutellový zákusok, ktorý bude lahodiť našim mlsným jazýčkom. A nemusíme po ňom ani vyhadzovať osobnú váhu 😉 Banány a nutella sa odjakživa krásne dopĺňajú. K tomu kakaový korpus, trochu masla na zjemnenie a hneď je deň krajší. Ochutnajte 😉

ČAS PRÍPRAVY: 60 MINÚT
VEĽKÝ PLECH 30 X 40 CM

Veľký korpus prerežeme na 3 pláty a vznikne nám zákusok s rozmerom cca 13 x 30 cm 😉

INGREDIENCIE:

Korpus (tento korpus už poznáte z receptu na Mätovo – čokoládovú roládu):
6 vajec veľkosti M
3 čokoládové pudingové prášky (alebo 2 čokoládové a 1 vanilkový pudingový prášok/ Zlatý klas)
6 PL nerafinovaného trstinového cukru/ brezového cukru
Štipka soli
3 plné PL rastlinného oleja

1 pohár nutelly 🙂 Ideálne tej zdravej. Fantastickú domácu vegánsku nutellu si môžete jednoducho a rýchlo pripraviť podľa môjho receptu.

Domáca vegánska nutella
Domáca vegánska nutella

Nutellový krém:
150 g rastlinného masla (ja používam Alsan bio, ale každý si vie prispôsobiť maslo, kto aké má doma 😉 Nemusí byť rastlinné, kto môže mliečne výrobky)
2 – 3 PL pomletého nerafinovaného trstinového cukru na práškový / brezového cukru
2 PL holandského kakaa
2 PL nutelly

2 veľké banány

Čokoládové lupienky a orechy na ozdobu 🙂 Napríklad….

POSTUP NA BANÁNOVO – NUTELLOVÝ ZÁKUSOK:

Predhrejeme si rúru na 180°C a veľký plech si vystelieme papierom na pečenie. Bielka si oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, potom prisypeme pudingové prášky a olej. Prešľaháme spolu. Nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech a uhladíme. Pečiem v rúre cca 15 – 20 minút.

Najlepší čokoládový korpus bez lepku
Najlepší čokoládový korpus bez lepku

Zatiaľ si pripravíme rýchly nutellový krém. Ručným šľahačom spolu vyšľaháme zmäknuté maslo, cukor, kakao a nutellu. Po vychladnutí korpusu ho odlepíme z papiera a prerežeme na 3 rovnaké korpusy s rozmerom 13 x 30 cm. Nutellu si kúpime alebo pripravíme podľa receptu na mojom blogu. Na spodný korpus natrieme tenkú vrstvu nutelly. Banány si pokrájame na kolieska a poukladáme ich na vrstvu nutelly. Oddelíme si polovicu nutellového krému a natrieme ho opatrne na banány. Prikryjeme druhým korpusom a postup opakujeme.

Krok 1 - vrstva nutelly
Krok 1 – vrstva nutelly
Krok 2 - vrstva banánov
Krok 2 – vrstva banánov
Krok 3 - vrstva nutellového krému
Krok 3 – vrstva nutellového krému

 

Na vrch položíme tretí korpus, na ktorý položíme papier na pečenie a zaťažíme niečim. Ja som použila veľký lopárik. Vložíme do chladničky na takú hodinu. Vrstvy sa nám pekne vyrovnajú a zákusok bude vyzerať dokonale. Po vybratí z chladničky natrieme ešte tenkú vrstvu nutelly na vrch a posypeme čokoládou a orieškami. Porežeme na kocky, obdĺžniky alebo trojuholníky, ako sa vám páči 😉

Banánovo - nutellový zákusok
Banánovo – nutellový zákusok

Related Posts

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Predstavujem vám môj nový recept na Luxusný čokoládovo – banánový obláčik pripravený v atypickej forme… 🙂 Korpus je z vlašských orechov bez zrnka múky. Plnka je čokoládová. Je ľahká na prípravu, plná zdravých tukov vďaka avokádu a sladená medom. Čerešničkou na torte sú banány. Kto […]

Cícerové brownies s čokoládou

Cícerové brownies s čokoládou

Novááá dobaaa! Vôbec nepotrebujeme múku! 🙂 žasnem vždy nad tým, aký úžasný je cícer a ako som mohla žiť tak dlho bez neho. Toto je recept na chutné cícerové brownies, v ktorých by ste určite cícer nespoznali. Cícer je bielkovinová bomba. 😉 Obsahuje veľa vlákniny, […]



1 thought on “Banánovo – nutellový zákusok”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *