Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Čokoládovo – malinový vášnivý tart

Čokoládovo – malinový vášnivý tart

Čokoládovo – malinový tart je láska na prvý pohľad. Vyzerá krásne a chutí božsky. 😉 Rada používam kokosovú múku a pokiaľ ju ešte doma nemáte, je najvyšší čas! Je bez lepku, je chutná, používa sa aj do nepečených dezertov a vôbec jej netreba použiť veľa. Ak je pre niekoho drahá, stačí sledovať akcie 😉 Teraz som sa rozhodla pridať do základu kakao a neľutujem. Je to veľmi chutné. Základ je teda kakaový, trochu sladký a trochu horký. Malinová plnka je sviežo kyslá. Poleva je poriadne čokoládová a jej príjemná sladká chuť dopĺňa ostatné. Pre mňa je tento čokoládovo – malinový tart vášnivý! 😉 a pre vás? Budem sa tešiť na vaše komentáre 😉

Čokoládovo - malinový vášnivý tart
Čokoládovo – malinový vášnivý tart

ČAS PRÍPRAVY: 40 MINÚT
OKRÚHLA FORMA Ø 26 CM

INGREDIENCIE:

Základ (rovnaký, ako poznáte z receptu na výborný Černicový tart, ale s pridaním kakaa):
2 vajcia
1/2 hrnčeka roztopeného kokosového oleja
100 g (=3/4 hrnčeka) kokosovej múky
2 PL medu/ javorového sirupu (tentokrát som dala javorový sirup a cesto je rovnako výborné)
2 PL holandského kakaa
Štipka soli

Malinová plnka:
250 g čerstvých alebo rozmrazených malín
3 PL brezového cukru (alebo iného, aký používate)
2 PL kukuričného škrobu
200 ml vody

Čokoládová poleva:
100 g horkej čokolády
2 PL medu (ja používam šľahaný med. Je perfektný! Odporúčam vám ho vyskúšať 😉 )
2 PL bio kokosového oleja

Na ozdobu môžeme použiť malinky, čokoládu, ale aj kokos 😉

POSTUP NA ČOKOLÁDOVO – MALINOVÝ VÁŠNIVÝ TART:

Najprv si pripravíme malinovú plnku. Rozmrazené alebo čerstvé maliny dáme do hrnca zohrievať. Prisypeme cukor a počkáme, kým pustia šťavu. Prilejem vodu. Potom pridáme škrob a miešame. Necháme variť asi 10 minút. Odstavíme a sem tam pri chladení premiešame. Malinová plnka je redšia a chladením trochu stuhne…

Uvarená malinová plnka a čerstvo vytiahnutý základ z rúry
Uvarená malinová plnka a čerstvo vytiahnutý základ z rúry

A teraz základ. Predhrejeme si rúru na 200°C a pripravíme formu na tart (vymastíme kokosovým olejom). V miske si zmiešame (ručne vyšľahané) vajcia, kokosový olej, kokosovú múku, kakao, javorový sirup/ med a štipku soli. Lyžicou premiešame a necháme kokosovú múku sa chvíľu napiť. Premiešame a môžeme hneď tvarovať tart vtláčaním cesta do formy. Pomôžeme si prstami a hocijakým pohárom si cesto uhladíme. 😉 Vložíme do rúry na cca 10 minút a rúru vypneme. Okraje pekne zhnednú. Necháme ešte minútu až 2 vo vypnutej rúre. Vyberieme a necháme chladiť. Keď to bude možné, uvoľníme boky a spodok, aby sa tart dal potom ľahšie vybrať.

Malinová plnka na základe
Malinová plnka na základe

Plnku vylejeme na základ tartu a vložíme do chladničky. Vo vodnom kúpeli si roztopíme kokosový olej a med. Odstavíme. Do horúcej zmesi pridáme čokoládu polámanú na kúsky a miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Čokoládu už nezohrievame. Polevu necháme mierne vychladiť a vylejeme ju na malinovú plnku. Necháme v chladničke stuhnúť. Poleva je krásna, hustá a nestratí svoju farbu.  Zdobíme malinami, čokoládou, kokosom, ako len chcete… 😉 Možno sa vám bude zle krájať kvôli stuhnutej čokoládovej poleve, pomôžte si teplým nožom 😉

Vyliata čokoládová poleva na tarte
Vyliata čokoládová poleva na tarte
Čokoládovo - malinový vášnivý tart
Čokoládovo – malinový vášnivý tart
Čokoládovo - malinový vášnivý tart
Čokoládovo – malinový vášnivý tart

Related Posts

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Predstavujem vám môj nový recept na Luxusný čokoládovo – banánový obláčik pripravený v atypickej forme… 🙂 Korpus je z vlašských orechov bez zrnka múky. Plnka je čokoládová. Je ľahká na prípravu, plná zdravých tukov vďaka avokádu a sladená medom. Čerešničkou na torte sú banány. Kto […]

Cícerové brownies s čokoládou

Cícerové brownies s čokoládou

Novááá dobaaa! Vôbec nepotrebujeme múku! 🙂 žasnem vždy nad tým, aký úžasný je cícer a ako som mohla žiť tak dlho bez neho. Toto je recept na chutné cícerové brownies, v ktorých by ste určite cícer nespoznali. Cícer je bielkovinová bomba. 😉 Obsahuje veľa vlákniny, […]



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *