Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Černicový tart

Černicový tart

Mňááám! Toto my môžeme! Také ľahké, svieže, sladkokyslé a hlavne letné dezerty! Rýchlovka z 8 ingrediencií. Tento černicový tart je bez lepku a bez mlieka. Základ je z chutnej kokosovej múky a pudingová plnka je plná osviežujúcich černíc a lahodnej chuti kokosového mlieka. Černicový tart vyzerá dokonale jedlo, je ružovofialový a má peknú sukničku. Návštevu ním určite ohúrite! 😉

ČAS PRÍPRAVY: 40 MINÚT
OKRÚHLA FORMA Ø 26 CM

INGREDIENCIE:

Základ (úplne rovnaký ako v recepte na kokosové tartaletky s čerešňami):
2 vajcia
1/2 hrnčeka roztopeného kokosového oleja
3/4 hrnčeka kokosovej múky
2 PL medu/ javorového sirupu (tentokrát som dala javorový sirup a cesto je rovnako výborné)
Štipka soli
Pudingová plnka:
3 PL kukuričného škrobu
400 ml bio kokosového mlieka (1 veľká plechovka)
Cca 180 g černíc + na ozdobu (buď čerstvé alebo rozmrazené…ja som rozmrazovala a černice pustili šťavu, ktorú som priliala k mlieku)
2-3 PL trstinového cukru (alebo aj iného zdravšieho, ale NIE HNEDÉHO, aby nezafarbil pudingovú plnku)

 

Môžete použiť akékoľvek bobuľové ovocie 🙂 ….alebo aj nebobuľové rozmixované na PYRÉ a držať sa pri plnke môjho receptu na jahodový tart 😉

Černicový tart
Černicový tart

POSTUP NA ČERNICOVÝ TART:

Predhrejeme si rúru na 200°C a pripravíme formu na tart (vymastíme kokosovým olejom). V miske si zmiešame (ručne vyšľahané) vajcia, kokosový olej, kokosovú múku, javorový sirup/ med a štipku soli. Lyžicou premiešame a necháme chvíľu kokosovú múku sa napiť. Premiešame a môžeme hneď tvarovať tart vtláčaním cesta do formy. Pomôžeme si prstami. 😉 Vložíme do rúry na cca 10 minút. Okraje pekne zhnednú. Vyberieme a necháme chladiť. Keď to bude možné, uvoľníme boky, aby sa tart dal potom ľahšie vybrať.

Upečený kokosový základ na tart
Upečený kokosový základ na tart

Zatiaľ si pripravíme plnku. Do hrnca vylejeme celé kokosové mlieko, pridáme 3 lyžice škrobu, celé černice, cukor a ja som pridala aj šťavu z černíc, ktorú pustili počas rozmrazovania. Na miernom ohni miešame, kým puding nezhustne. Vylejeme ešte teplé na upečené cesto a povrch zarovnáme. Necháme vychladiť a stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. Zdobíme černicami a mätou. Alebo čo si dáte na vrch vy?? 🙂

 

Černicový tart
Černicový tart
Černicový tart
Černicový tart
Černicový tart
Černicový tart

Related Posts

Cícerové brownies s čokoládou

Cícerové brownies s čokoládou

Novááá dobaaa! Vôbec nepotrebujeme múku! 🙂 žasnem vždy nad tým, aký úžasný je cícer a ako som mohla žiť tak dlho bez neho. Toto je recept na chutné cícerové brownies, v ktorých by ste určite cícer nespoznali. Cícer je bielkovinová bomba. 😉 Obsahuje veľa vlákniny, […]

Mandľové srdiečka

Mandľové srdiečka

Srdce mi plesá, pretože Mandľové srdiečka sú ďalší skvelý recept na vykrajované koláčiky bez múky a masla. Naozaj, aj bez toho rastlinného. Sú fantastické, s cestom sa dobre pracovalo, koláčiky sa pekne vykrajovali a držia svoj tvar. Chuť božská! Zbožňujem paleo recepty, ktoré naozaj fungujú. […]



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *