Novááá dobaaa! Vôbec nepotrebujeme múku! 🙂 žasnem vždy nad tým, aký úžasný je cícer a ako som mohla žiť tak dlho bez neho. Toto je recept na chutné cícerové brownies, v ktorých by ste určite cícer nespoznali. Cícer je bielkovinová bomba. 😉 Obsahuje veľa vlákniny, železa, vápnika, vitamíny skupiny B a draslík. Neobsahuje lepok a vraj má aj afrodiziakálne účinky. Upečiete tomu svojmu túto zdravú čokoládovú rýchlovku?
ČAS PRÍPRAVY: 35 MINÚT
PLECH 20 x 20 CM
Množstvo surovín si prispôsobte na svoj plech 😉 ja používam malý, aby sme stihli zjesť… a ozaj sme ho stihli zjesť ešte v ten deň 😉
INGREDIENCIE:
350 g premytého a osušeného cíceru (=1 fľaštička/ konzerva)
2 ks vajcia
1/3 šálky holandského kakaa
2/3 šálky kokosového cukru (alebo 1/2 šálky iného cukru podľa vlastného výberu)
3 PL silnej urobenej kávy (ja som urobila presso)
2 ČL instantnej mletej kávy
2 ČL prášku do pečiva s vínnym kameňom
70 g kvalitnej horkej čokolády
Štipka soli
Na ozdobu:
ovocie, orechy, čo len chcete 😉
Alebo si ho ešte môžete poliať najlepšou čokoládovou polevou:

POSTUP NA CÍCEROVÉ BROWNIES:
Rúru predhrejeme na 180°C a plech si vystelieme papierom na pečenie. Do food procesora si nachystáme premytý a osušený cícer, kakao, cukor, uvarenú kávu, instantnú kávu a prášok do pečiva. Mixujeme spolu asi 5 minút. Vznikne chutná čokoládová hmota. Pozor, nejesť ešte! 🙂 Čokoládu nakrájame na malé kúsky, ktoré sa v brownies príjemne rozlejú. V miske na šľahanie si vyšľaháme celé vajcia so štipkou soli. Pridáme čokoládovú zmes a spolu prešľaháme, aby nám vzniklo cesto.

Do hotového cesta zľahka primiešame nakrájanú čokoládu.

Cesto vylejeme do pripravenej formy a pečieme cca 25 minút. Necháme vychladiť. Vrch môžeme poliať čokoládovou polevou (postup na jej prípravu nájdete v podobnom recepte na cuketové brownies), alebo si brownies vychutnať len tak. Pri servírovaní môžeme ozdobiť ovocím alebo orechmi. Jednoduché, zdravé, chutné!

Ahoj, recept vyzera lakavo. Ked kavu nepijem, cim ju mozem nahradit?
Ahoj, ďakujem, sú ozaj dobré. Káva tam vôbec nemusí byť, ide len o jemnú príchuť. Stačí nahradiť 3 PL vody a instatnú kávu netreba nahradiť ničím. Chuť bude tak viac čokoládovejšia 😉 daj potom, prosím, vedieť, či ste si pochutili 😉
Dobrý deň, recept vyzerá chutne, mám však otázku, ak použijem suchý cícer, mám ho predtým uvariť?
Dobrý deň, áno, cícer treba uvariť tak, ako ho bežne varíte 😉
Ďakujem za odpoveď, trochu som sa potrápila pri mixovaní cíceru, pretože nemám food procesor, ale stálo to za to. Veľmi chutný koláčik, ďakujem.
Ďakujem pekne za váš komentár 😉 Som veľmi rada, že vám chutil!;)