Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Malinovo – černicová charlotta

Malinovo – černicová charlotta

Moja malinovo – černicová charlotta je osviežujúci a ľahký dezert vhodný na letné príjemné posedenie napríklad v záhrade. 🙂 to je jeden z tých, z ktorých si opýtate ešte dupľu! Charlotta môže mať veľa podôb. Základ sú ale dlhé piškóty, ľahké krémové vnútro a krásna stužka okolo, ktorá je čerešničkou na torte. Ja som sa rozhodla vyskúšať malinovo – černicovú kombináciu, keďže je práve sezóna. Šľahačkovú smotanu som nahradila bio kokosovým mliekom a vznikla neskutočná dobrota. Tento recept je nepečený, nezaberie vám veľa času a garantujem vám, že malinovo – černicová charlotta vašim hosťom vyrazí dych! Like a pro 😀

ČAS PRÍPRAVY: 60 MINÚT 
OKRÚHLA FORMA Ø 17 CM

24 HODÍN predtým, ako sa chystáte pripraviť tento dezert, je nutné dať kokosové mlieka DO CHLADNIČKY. Vytvorí sa tak navrchu vrstva, ktorá sa dá vyšľahať. Bez toho tento recept nie je možné urobiť. Určite tiež budete potrebovať menšiu tortovú formu, ideálne takú, ktorá má odnímateľné dno. Ja som nemala, ale pomohla som si desiatovou fóliou, ktorou som vystlala formu. Krásne sa to potom dalo vybrať. Piškóty dávame až vo finálnej fáze, čiže charlotta bude väčšia ako tortová forma 😉 A nezabudnite na stužkuuuu 😉

INGREDIENCIE:

Základ:
300 g (asi 3 balíčky) dlhých piškót

Malinová plnka:
160 g čerstvých malín
1-2 PL brezového cukru (ochutnajte, ako vám vyhovuje, maliny sú dosť kyslé)
1/2 ČL práškovej želatíny
1,5 ČL studenej vody
400 ml bio kokosové mlieko (vznikne nám z neho cca pol šálky kokosovej šľahačky)

Černicová plnka:
160 g čerstvých černíc
1-2 PL brezového cukru (ochutnajte, ako vám vyhovuje, aj černice sú dosť kyslé)
1/2 ČL práškovej želatíny
1,5 ČL studenej vody
400 ml bio kokosové mlieko (vznikne nám z neho cca pol šálky kokosovej šľahačky)

Na ozdobu:

čerstvé maliny + černice a stužka okolo dezertu 😉

 

AKO SA PRIPRAVUJE MALINOVO – ČERNICOVÁ CHARLOTTA? 

24 hodín predtým, ako začnenme robiť  charlottu, si dáme do chladničky obidve kokosové mlieka, aby sa nám vytvorila vrstva, ktorá sa dá vyšľahať. Malinky pomixujeme vo food processore (mixér s nožíkom v tvare „S“) s brezovým cukrom na pyré. Najprv pridáme len jednu lyžicu, pomixujeme, ochutnáme a keď je pyré ešte kyslé, pridáme viac cukru. Ja som ale za to, aby sme s cukrom šetrili. Takto rozmixované maliny môžeme prepasírovať cez sitko. Ja som tento krok vynechala, lebo nám to nevadí. Pyré dáme do hrnca a zohrievame. Kým sa zohrieva, zmiešame želatínový prášok s vodou. Keď pyré začne bublať, okamžite stiahneme z tepla, pridáme želatínu a poriadne miešame, kým sa želatína rozpustí. Necháme vychladiť na izbovú teplotu. Postup s černicami je úplne ten istý. Ja som ani mixér neumývala. Rovno som tam nasypala černice, cukor a pomixovala. Rovnako zmes zohrejeme a pridáme želatínu. Miešame do rozpustenia. Necháme vychladiť na izbovú teplotu.

Malinové a černicové pyré
Malinové a černicové pyré
Pripravená forma
Pripravená forma

Zatiaľ si pripravíme formu. Vystelieme desiatovou fóliou a na spodok poukladáme piškóty. Z chladničky vyberieme kokosové mlieka. Odoberieme z plechovky len vrchnú stuhnutú vrstvu kokosového mlieka. Vložíme ju do food processora a chvíľu mixujeme. Vytvorí sa akási smotana, ktorú potom ešte vyšľaháme šľahačom do peny. Polovicu kokosovej šľahačky zmiešame s malinovou zmesou a polovicu s černicovou zmesou. Ľubovolnú plnku navrstvíme na pripravené piškóty. Potom vytvoríme druhé poschodie z piškót, na ktoré navrstvíme druhú plnku. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. Pred servírovaním vyberieme pomocou fólie dezert z formy. Poukladáme piškóty pekne jednu vedľa druhej po obvode a obviažeme stužku. Vrch ozdobíme malinami a černicami a môžeme sa kochať krásavicou. Recept vhodný aj pre začiatočníkov, ale oku lahodiaci ako od profíka. 😉

Malinovo - černicová charlotta
Malinovo – černicová charlotta
Malinovo - černicová charlotta
Malinovo – černicová charlotta

Related Posts

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Predstavujem vám môj nový recept na Luxusný čokoládovo – banánový obláčik pripravený v atypickej forme… 🙂 Korpus je z vlašských orechov bez zrnka múky. Plnka je čokoládová. Je ľahká na prípravu, plná zdravých tukov vďaka avokádu a sladená medom. Čerešničkou na torte sú banány. Kto […]

Cícerové brownies s čokoládou

Cícerové brownies s čokoládou

Novááá dobaaa! Vôbec nepotrebujeme múku! 🙂 žasnem vždy nad tým, aký úžasný je cícer a ako som mohla žiť tak dlho bez neho. Toto je recept na chutné cícerové brownies, v ktorých by ste určite cícer nespoznali. Cícer je bielkovinová bomba. 😉 Obsahuje veľa vlákniny, […]



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *