Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Luxusný čokoládový tart

Luxusný čokoládový tart

Dnes je Deň otcov! 🙂 Z lásky som sa rozhodla upiecť pre toho nášho luxusný čokoládový tart. Luxusný preto, že nie je to najlacnejší recept, ale zároveň chutí ozaj luxusne. Bohatá chuť čokolády sa prelýna s chuťou a vôňou kokosu a mandlí. Chlapi nie sú na ovocie. Chce to poriadnu dávky čokolády, ktorú tento čokoládový tart s radosťou ponúka.

Luxusný čokoládový tart
Luxusný čokoládový tart

ČAS PRÍPRAVY: 60 MINÚT
OKRÚHLA FORMA Ø 26 CM

INGREDIENCIE:

Základ:
40 strúhaného kokosu
110 g mandľovej múky
35 g kokosovej múky
Štipka soli
3 – 4 PL roztopeného kokosového oleja + na vymastenie formy
2 PL javorového sirupu

Čokoládová ganache:
1 veľká plechovka (400 ml) kokosového mlieka
340 g horkej čokolády  (áno, tak veľa čokolády, ale sľubujem, že to bude božská chuť 😉 )
vanilkový extrakt/ esencia/ struk podľa chuti (ja som dala asi tak 1/2 ČL esencie)

Hotový čokoládový tart môžeme posypať kúskami čokolády, strúhaným kokosom, mandľovými lupienkami, alebo dokonca spojiť ho s ovocím a poukladať na vrch čerstvé maliny, či jahody.

POSTUP NA ČOKOLÁDOVÝ TART:

Predhrejeme si rúru na 180°C a pripravíme formu na tart – vymastíme kokosovým olejom (dno aj boky). Vo food procesore si premiešame strúhaný kokos, mandľovú múku, kokosovú múku a štipku soli. Keď sa trochu spoja, pridáme roztopený kokosový olej a javorový sirup. Mixujeme, kým sa nám ingrediencie nespoja. Vysypeme na pripravenú formu a prstami vyformujeme dno aj boky. Vložíme do rúry na 10 minút. Okraje by mali byť po upečení zlatisté.

Upečený základ a topiaca sa čokoláda v kokosovom mlieku
Upečený základ a topiaca sa čokoláda v kokosovom mlieku

Teraz si môžeme pripraviť ganache. Čokoládu si nalámeme na malé kúsky a vložíme do misky, so ktorej môžeme naliať vriace mlieko. Kokosové mlieko vylejeme do hrnca a zohrievame. Varíme asi minútu a odstavíme. Zalejeme ním pripravenú čokoládu a necháme ju rozpustiť. Pridáme vanilkový extrakt. Miešame, kým nevznikne krásna ganache. Vylejeme na upečený základ a necháme vychladiť. Čokoládovému tartu doprajeme aspoň 2 hodiny v chladničke, nech pekne stuhne. Hotové ozdobíme podľa vlastnej chuti a fantázie.

Luxusný čokoládový tart
Luxusný čokoládový tart

Related Posts

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Predstavujem vám môj nový recept na Luxusný čokoládovo – banánový obláčik pripravený v atypickej forme… 🙂 Korpus je z vlašských orechov bez zrnka múky. Plnka je čokoládová. Je ľahká na prípravu, plná zdravých tukov vďaka avokádu a sladená medom. Čerešničkou na torte sú banány. Kto […]

Cícerové brownies s čokoládou

Cícerové brownies s čokoládou

Novááá dobaaa! Vôbec nepotrebujeme múku! 🙂 žasnem vždy nad tým, aký úžasný je cícer a ako som mohla žiť tak dlho bez neho. Toto je recept na chutné cícerové brownies, v ktorých by ste určite cícer nespoznali. Cícer je bielkovinová bomba. 😉 Obsahuje veľa vlákniny, […]



1 thought on “Luxusný čokoládový tart”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *