Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Panna cotta bez smotany s ovocím

Panna cotta bez smotany s ovocím

Panna cotta bez smotany je vegánska sesternica pravej Panna cotty, najobľúbenejšieho talianskeho dezertu č. 2. (v tesnom závese za tiramisu). Originál recept pozostáva zo smotany, mlieka, cukru a želatíny. Čo tak zaexperimentovať a pripraviť si čokoládovú Panna cottu BEZ smotany a mlieka? Dokonca takú, ktorú môžu ochutnať aj malé deti 😉 Panna cotta sa dopĺňa najčastejšie lesným ovocím a polieva sa čokoládovou omáčkou. Ja som vyskúšala na prvýkrát čokoládovú Panna cottu s černicami a kokosom. Aby mohol ochutnať aj môj malý drobec, použila som karob (svätojánsky chlieb = tmavohnedé ovocie pomleté na prášok = zdravšia alterntíva kakaa. Obsahuje viac vápnika, menej tuku a menej kalórií ako kakao).

ČAS PRÍPRAVY: 30 MINÚT
POČET – 4 ks

Pripravte si 4 zmrzlinové poháre alebo malé zapekacie misky, z ktorých sa bude ľahko dať vybrať pripravený dezertík a môžeme ísť variť.

INGREDIENCIE:

420 g bielej ryže (akú máte doma. Najlepšie asi guľatú…)
900 ml ryžového mlieka
6 PL kokosového cukru
3 PL karobu/ kakaa (nepridávajte, ak chcete vanilkovú 😉 )
1 ČL vanilkového extraktu alebo 1 vanilkový struk

Môžete pridať do hmoty aj strúhaný kokos.

Na ozdobu:
lesné ovocie podľa chuti
strúhaný kokos

POSTUP NA PANNA COTTA BEZ SMOTANY:

Ryžu si premyjeme a vložíme do hrnca spolu s ryžovým mliekom. Za stáleho miešania si uvaríme ryžu v ryžovom mlieku na kašu. Varíme asi 15 – 20 minút. 5 minút pred koncom varenia zamiešame kokosový cukor a karob (ak chcete vanilkovú, vynecháte karob). Môžeme pridať aj strúhaný kokos podľa chuti. Odstavíme a necháme chvíľu vychladiť.

Varenie ryžovej kaše na Panna cottu bez smotany
Varenie ryžovej kaše na Panna cottu bez smotany

Kašu lyžicou premiestnime do mixéra a mixujeme, kým nevznikne hladká hmota. Hmotu rovnomerne rozdelíme do 4 pripravených pohárov. Necháme vychladiť a vložíme do chladničky ideálne na celú noc. Keď je Panna cotta úplne vychladená a stuhnutá, môžeme opatrne vybrať. Najprv si nožíkom uvoľníme okraje a vyberieme na tanierik. Zdobíme lesným ovocím a kokosom. Ja som použila mrazené černice, ktoré som si posypala kokosom, aby sa mi popri rozmrazovaní kokos zafarbil na ružovo. Podľa mňa to vyzerá veľmi pekne.Panna cotta je lesklá a pekne drží svoj tvar. Skúste pripraviť návšteve, čo na túto krásku povedia 😉

Panna cotta na tanieri
Panna cotta na tanieri

Related Posts

Cícerové brownies s čokoládou

Cícerové brownies s čokoládou

Novááá dobaaa! Vôbec nepotrebujeme múku! 🙂 žasnem vždy nad tým, aký úžasný je cícer a ako som mohla žiť tak dlho bez neho. Toto je recept na chutné cícerové brownies, v ktorých by ste určite cícer nespoznali. Cícer je bielkovinová bomba. 😉 Obsahuje veľa vlákniny, […]

Mandľovo-vanilkové koláčiky bez múky

Mandľovo-vanilkové koláčiky bez múky

Mandľovo-vanilkové koláčiky sú ďalší skvelý tip na suché vianočné pečivo na váš slávnostný stôl. Ohúri vás FANTASTICKÁ CHUŤ a pritom sú PALEO! 😉 Bez múky, bez lepku, bez mlieka, bez masla (dokonca aj bez toho rastlinného). Keď som ich pripravovala, vedela som, že budú mňam, […]



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *