Nepečený Piňa colada koláčik, to je ananás, kokos a rum 😛 Nebezpečná kombinácia Piňa colada, ktorá poteší chuťové poháriky. Opäť iba zo 6 ingrediencií. Mám pocit, že aj pri koláčoch platí, že menej je viac. Je nepečený, príprava je rýchla a keď stuhne, pripomenie vám LETO! <3 Rozmýšľam, že by sa mohol volať aj Piňa colada blondie koláčik. Je to taká svetlá nežná blondínka bez mlieka, lepku a vajec, ale s výraznou chuťou…
ČAS PRÍPRAVY: 30 MINÚT
PLECH 20 x 20 CM
Ja som urobila takú malú dávku na skúšku, pretože je to môj včerajší výmysel. Ale mal úspech! Nabudúce túto dávku určite vynásobím x 3 a bude to Piňa colada blondie koláč na veľkom plechu 😉
INGREDIENCIE:
60 g kokosovej múky
40 g strúhaného kokosu + na posypanie na vrch
30 ml rumu (je to jedno, či biely alebo hnedý)
2 kopcovité PL kokosového oleja (nie rozpusteného)
1 veľká konzerva ananásu 580 ml (aj ananás, aj šťava)
20 g kukuričného škrobu (alebo 20 g Zlatého klasu)

POSTUP NA NEPEČENÝ PIŇA COLADA KOLÁČIK:
Najprv si pripravíme plnku, nech sa nám pekne vychladí, kým pripravíme základ. Z konzervy ananásu zlejeme vodu a ananás rozmixujeme na pyré. Ja som použila smoothie maker. Potom si odložíme 3 kopcovité polievkové lyžice ananásového pyré bokom na prípravu „cesta“. Plnka: 170 ml ananásovej šťavy (zvyšok odložíme na základ) zmiešame so škrobom a zohrievame, kým nezačne hustnúť. Pridáme ananásové pyré a opäť miešame, kým nevynikne hustý „puding. Necháme vychladnúť a sem tam premiešame. Teraz si môžeme pripraviť základ. Kokosovú múku zmiešame so strúhaným kokosom, rumom, kokosovým olejom, odloženými 3 PL ananásového pyré a zvyšnou ananásovou šťavou. Ak by bolo ešte potrebné (kokosová múka môže byť vo vašom prípade veľmi smädná), pridáme vodu. Zmes sa musí spojiť. Presunieme na pripravený plech a rovnomerne roztlačíme. Vložíme do mrazničky na 10 minút, potom presunieme do chladničky. Keď je plnka izbovej teploty, vylejeme ju na stuhnutý základ, posypeme strúhaným kokosom a odložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 2 hodiny.


Veľmi chutný koláčik, viem si predstaviť aj s inou ovocnou plnkou, vyskúšam…