Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

SMASH CAKE NA PRVÉ NARODENINY ALEBO VEGÁNSKA TORTA

SMASH CAKE NA PRVÉ NARODENINY  ALEBO VEGÁNSKA TORTA

Blížia sa prvé narodeniny vášho drobčeka a vy hľadáte recept na skvelú tortičku, z ktorej môže smelo ochutnať aj oslávenec? Navyše aby chutila aj dospelým? Ťažká úloha 💪 🙃, ale s týmto receptom určite uspejete!  Neobsahuje vajcia, lepok, cukor a samozrejme, ani mliečne výrobky. Tak happy birthday, drobček! 

ČAS PRÍPRAVY: 120 MINÚT
OKRÚHLA FORMA Ø 17 CM

INGREDIENCIE:
Cesto:
5 malých banánov/ 4 veľké banány
150 g detskej jablkovej výživy bez pridaného cukru
4 PL roztopeného kokosového oleja
Kvapka vanilkového extraktu
220 g ryžovej múky
1 ČL škorice
1 ČL sódy bikarbóny
Plnka:
500 ml rastlinného mlieka
2 bio marhuľové pudingy bez lepku (alebo podľa chuti)
250 g rastlinného masla (napríklad Alsan bio)
Broskyne (ovocie podľa chuti)
Marhuľový džem

nfd

POSTUP:
Rúru si predhrejme na 180°C a malú formu si vystelieme papierom na pečenie. Najprv si popučíme vidličkou banány. V jednej miske zmiešame všetky sypké suroviny (múka, škorica, sóda) a v druhej všetky mokré suroviny (výživa, popučené banány, kokosový olej extrakt). Mokrú zmes šľahačom premiešame, prisypeme postupne suchú zmes a spolu prešľaháme. Cesto môžeme celé presunúť do formy a pečieme cca 60 minút. Kontrolujeme stále špáradlom, či sa nelepí. Ideálne je, ak máme 3 formy, môžeme si cesto vyliať rovnomerne do 3 foriem a spolu piecť cca 25 minút. Cesto sa tak rovnomernejšie upečie. Môžeme tiež použiť formy na tarty. Keď je korpus upečený, necháme vychladiť a rozrežeme na 3 pláty. Zatiaľ si pripravíme pudingovú plnku. Puding uvaríme z pudingového prášku a rastlinného mlieka. Necháme vychladiť. Ovocie nakrájame na malé kúsky. Zmäknutý Alsan bio vyšľaháme (vo verzii pre dospelých môžeme vyšľahať aj s akýmkoľvek cukrom pomletým na prášok alebo iným sladidlom). Pridáme vychladený puding a spolu prešľaháme, aby sa pekne spojili na plnku. Každý plát korpusu si potrieme tenkou vrstvou džemu. Môžeme plniť tortičku. Na plát s džemom navrstvíme plnku, potom naukladáme ovocie. Prikryjeme druhým plátom a postup opakujeme. Prikryjeme tretím plátom potretým džemom. Tortu zdobíme zvyšnou plnkou podľa vlastnej fantázie. S krémom sa lepšie pracuje, keď je dobre vychladený. Môžeme pomocou zdobiacej špičky v tvare veľkej hviezdy a zdobiaceho vrecka nastriekať na tortu ružičky.

nfd

Tip 1: Ak by sa tortička zdala niekomu málo sladká, je tu ďalšia možnosť, a to sušené marhule namočiť na hodinu do horúcej vodu, potom úplne rozmixovať a zamiešať do plnky 😉

Tip 2: Cesto bude trochu tuhšie, lebo je z ryžovej múky (vhodnej aj pre alergické detičky), ale na chuti to neuberie. Múku skúste nahradiť inou, nejakou vašou obľúbenou 😉

nfd

Related Posts

Cícerové brownies s čokoládou

Cícerové brownies s čokoládou

Novááá dobaaa! Vôbec nepotrebujeme múku! 🙂 žasnem vždy nad tým, aký úžasný je cícer a ako som mohla žiť tak dlho bez neho. Toto je recept na chutné cícerové brownies, v ktorých by ste určite cícer nespoznali. Cícer je bielkovinová bomba. 😉 Obsahuje veľa vlákniny, […]

Mandľovo-vanilkové koláčiky bez múky

Mandľovo-vanilkové koláčiky bez múky

Mandľovo-vanilkové koláčiky sú ďalší skvelý tip na suché vianočné pečivo na váš slávnostný stôl. Ohúri vás FANTASTICKÁ CHUŤ a pritom sú PALEO! 😉 Bez múky, bez lepku, bez mlieka, bez masla (dokonca aj bez toho rastlinného). Keď som ich pripravovala, vedela som, že budú mňam, […]



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *