Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

ORECHOVO – CITRÓNOVÉ REZY

ORECHOVO – CITRÓNOVÉ REZY

Ďalšia klasika na sviatky. Recept od starej mamy 🙂 Poznáte ho aj vy?

ČAS PRÍPRAVY: 90 MINÚT
PLECH 25 X 40 CM

INGREDIENCIE:
Linecké cesto:
300 g hladkej špaldovej múky
200 g rastlinného masla (napríklad Palmarin)
100 g práškového cukru
1 vajce
1 ČL postrúhanej kôry z citróna
½ prášku do pečiva
Hrubá múka na vysypanie plechu

Plnka:
180 g rastlinného masla (Palmarin)
4 vajcia
Štipka soli
180 g práškového cukru
2 PL kakaa
180 g mletých vlašských orechov
250 g slivkového lekváru

Poleva:
200 g práškového cukru
Šťava z 1 citróna
1 bio citrónový cukor
10 g horkej čokolády
1 PL oleja

POSTUP:
Rúru si predhrejeme na 180°C a plech si vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Vo veľkej miske si zmiešame múku, Palmarin, cukor, vajce, prášok do pečiva a citrónovú kôru. Miesime, kým nám nevznikne linecké cesto. Cesto vyvaľkáme na plech a potrieme ho lekvárom. V jednej miske vyšľaháme Palmarin, práškový cukor, kakao a 4 žĺtky do peny. Potom pridáme pomleté orechy. V druhej miske vyšľaháme sneh zo 4 bielkov a štipky soli. Sneh primiešame opatrne k žĺtkovej zmesi. Plnku rovnomerne navrstvíme na cesto a pečieme cca 40 minút. Precedenú šťavu z citróna ručne zmiešame s preosiatym práškovým cukrom a citrónovým cukrom dohladka. Citrónovú polevu nalejeme na upečený a vychladený koláč. Po uschnutí polevy pofŕkame koláč ešte roztopenou čokoládou s olejom.

nfd


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *