Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Nemecký pudingovo – jablkový koláč

Nemecký pudingovo – jablkový koláč

Je famózny 🙂 netušila som, že jablká a puding sa tak dokonale dopĺňajú. Určite bude všetkým chutiť. Je lahodný a škorica podčiarkuje jeho výnimočnosť. Nie je to až taká rýchla záležitosť, ale výsledok bude stáť za to.

ČAS PRÍPRAVY: 60 MINÚT
OKRÚHLA FORMA Ø 26 CM

INGREDIENCIE:
Na puding:
200 ml rastlinného mlieka podľa chuti
1 veľký vaječný žĺtok
3 PL kokosového cukru
2,5 – 3 PL kukuričného škrobu
Štipka soli
1 ČL vanilkového extraktu

Na posýpku/ mrveničku:
70 g celozrnnej múky špeciál
50 g trstinového cukru
½ ČL škorice
Štipka soli
3 PL kokosového oleja izbovej teploty

Na jablká:
2 veľké jablká
1 PL kokosového cukru
1 ČL škorice

Na cesto:
130 g celozrnnej múky špeciál
½ ČL prášku do pečiva
½ ČL sódy bikarbóny
Štipka soli
2 PL kokosového oleja izbovej teploty
100 g trstinového cukru
1 ČL vanilkového extraktu
1 veľký vaječný žĺtok
120 ml rastlinného mlieka podľa chuti
1,5 ČL citrónovej šťavy

nfd

POSTUP

Najprv si pripravíme puding. Zmiešame všetky ingrediencie na puding okrem vanilkového extraktu a zohrievame v hrnci. Miešame, kým nezhustne. Nemal by sa variť. Potom pridáme vanilkový extrakt a necháme vychladnúť. Potom si pripravíme mrveničku/ posýpku. V stredne veľkej miske si zmiešame všetky ingrediencie na mrveničku a rukou miešame, kým sa nevytvorí cesto. Môžeme dať do chladničky. Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie a predhrejeme rúru na 180°C. Jablká si očistíme, zbavíme šupky a nakrájame na plátky. Ručne premiešame s cukrom a škoricou. Do hrnčeka si dáme čerstvú citrónovú šťavu a rastlinné mlieko, premiešame a necháme 5 minút postáť. Nakoniec si pripravíme cesto. V miske si zmiešame múku, sódu, PDP a soľ. V miske na šľahanie si na stredných otáčkach vyšľaháme kokosový olej s cukrom asi 1 minútu. Pridáme vanilkový extrakt a žĺtok a spolu prešľaháme na nízkych otáčkach. Potom prilejeme pripravené mlieko s citrónovou šťavou. Nakoniec pridávame postupne zmiešané sypké ingrediencie a premiešame na nízkych otáčkach. Cesto vylejeme do formy a zarovnáme k bokom. Potom navrstvíme vychladený puding. Keďže cesto je vlhké, robíme malou lyžičkou kôpky pudingu rovnomerne po celej ploche. Potom poukladáme plátky jabĺk a na vrch rukami pomrvíme stuhnuté cesto z chladničky. Dáme do rúry na 35 minút. Pre tento koláčik je ideálna izbová teplota na konzumáciu, nie z chladničky.

nfd

Related Posts

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Luxusný čokoládovo – banánový obláčik

Predstavujem vám môj nový recept na Luxusný čokoládovo – banánový obláčik pripravený v atypickej forme… 🙂 Korpus je z vlašských orechov bez zrnka múky. Plnka je čokoládová. Je ľahká na prípravu, plná zdravých tukov vďaka avokádu a sladená medom. Čerešničkou na torte sú banány. Kto […]

Jednoduché makrónky z lieskových orechov

Jednoduché makrónky z lieskových orechov

Už ste skúšali robiť niekedy makrónky alebo naše slovenské orechové laskonky? Asi každý vie, že je to náročné aj pre skúsenejšie cukrárky a sú k tomu potrebné cukrárske pomôcky. Pripravila som si pre vás úplne JEDNODUCHÝ a RÝCHLY recept na vianočné makrónky z lieskových orechov. Netreba […]



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *