Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Dvojfarebné linecké koláčiky

Dvojfarebné linecké koláčiky

ČAS PRÍPRAVY: 60 MINÚT
DÁVKA NA CCA 80 KS

INGREDIENCIE:
Orechovo-kakaové cesto:
360 g bielej hladkej špaldovej múky
200 g pomletého kokosového cukru
180 g pomletých vlašských orechov
240 g rastlinného masla (ja som použila Palmarin)
2 vajcia
2 ČL citrónovej kôry
3 PL kakaa

Vanilkové cesto:
330 g bielej hladkej špaldovej múky
200 g rastlinného

masla
100 g práškového cukru
½ ČL vanilkového exktraktu
1 vajce
Džem podľa chuti

nfd

POSTUP:
Vo väčšej miske si z múky, pomletého kokosového cukru, pomletých vlašských orechov, vajec, zmäknutého masla, kakaa a citrónovej kôry vypracujeme orechovo-kakaové cesto. Odložíme do chladničky aspoň na hodinu. Rovnako si vypracujeme aj vanilkové cesto z uvedených ingrediencií a vložíme do chladničky. Rúru si predhrejme na 180°C. Prvé cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske si ho vyvaľkáme. Vykrajovačkami vykrajujeme koláčiky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 11 minút. To isté opakujeme aj s druhým cestom. Po vychladnutí spájame koláčiky džemom podľa vlastnej fantázie. Môžeme nakoniec posypať práškovým cukrom.

nfd

Related Posts

Cviklovo – čokoládový brownie koláč

Cviklovo – čokoládový brownie koláč

Nebíčko v papuľke  Cviklovo – čokoládový brownie je jednoducho  FE-NO-ME-NÁL-NY! Skladá sa iba zo 6 ingrediencií. Príprava je jednoduchá a nie je na ňom, čo pokaziť. Cesto je príjemne vláčne, lahodné, bohaté, vysoké, plné čokolády a veľmi ľahko sa krája. Možno ani vaši blízki nezistia, že […]

Košíčky s čokoládovým krémom

Košíčky s čokoládovým krémom

Famózne linecké košíčky s čokoládovým krémom a kyslými malinami!!! 🙂 Ideálne je si pripraviť jeden deň linecké košíčky a druhý deň ich naplniť. Jesť môžete kedykoľvek 🙂 Odporúčam urobiť rovno dvojitú dávku, lebo sa rýchlo míňajú… Nehovorím, že z tohto receptu nemôžete pribrať, ale stojí to […]



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *