Sladký blog plný receptov bez mlieka a mliečnych výrobkov

Hruškovo – mandľový koláč

Hruškovo – mandľový koláč

ČAS PRÍPRAVY: 90 MINÚT
OKRÚHLA FORMA Ø 26 CM

INGREDIENCIE:
150 g mandľovej múky
200 g kukuričnej múky
1 ČL sódy bikarbóny
130 g kokosového cukru
55 g trstinového cukru
5 veľkých hrušiek
1 PL čerstvej citrónovej šťavy
5 vajec
Štipka soli
½ ČL mandľového extraktu
½ ČL vanilkového extraktu
1 PL medu
1 dcl vody
50 g mandľových lupienkov

nfd

POSTUP:
Predhrejeme si rúru na 180°C a vystelieme si okrúhlu formu papierom na pečenie. Hrušky zbavíme šupky, 4 z nich nakrájame na kocky a varíme cca 10 minút vo vode s 2 lyžicami cukru a citrónovou šťavou. Hrušky popučíme na pyré a necháme vychladnúť. V malom hrnci zohrejeme med, vanilkový extrakt, mandľový extrakt a vodu, kým nezačne bublať. Potom si vyšľaháme bielka so štipkou soli a žĺtka so zvyšným cukrom. Do žĺtkovej zmesi postupne pridáme múky zmiešané so sódou. Premiešame. Pridáme hruškové pyré (aj so šťavou, ktorú hrušky pustia) a opäť premiešame. Nakoniec zľahka zamiešame do zmesi vyšľahaný sneh z bielkov. Vylejeme cesto do formy a posypeme ho mandľovými lupienkami. Poslednú neuvarenú hrušku si nakrájame na tenké mesiačiky, poukladáme na cesto a polejeme po lyžiciach zohriatou medovou omáčkou. Pečieme 50 až 60 minút.


Related Posts

Cícerové brownies s čokoládou

Cícerové brownies s čokoládou

Novááá dobaaa! Vôbec nepotrebujeme múku! 🙂 žasnem vždy nad tým, aký úžasný je cícer a ako som mohla žiť tak dlho bez neho. Toto je recept na chutné cícerové brownies, v ktorých by ste určite cícer nespoznali. Cícer je bielkovinová bomba. 😉 Obsahuje veľa vlákniny, […]

Citrónové mini tartaletky

Citrónové mini tartaletky

Už ste niekedy skúsili urobiť citrónový krém z vajec a citrónov? Ja som doteraz netušila, že je tak úžasný! Môj prvý krém z citrónov na Citrónové mini tartaletky dopadol na jednotku. Nie je na tom nič zložité, ako som si doteraz mylne myslela. V tomto […]



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *